Nastopa, uživa na morju in gradi hišo

Najbolj zaželena in zasedena pevka pri nas: Tudi sama sem bila nekoč oboževalka

E. J.
7. 9. 2022, 10.11
Posodobljeno: 7. 9. 2022, 12.55
Deli članek:

Čez teden je ’na jugu’, kot pravi sama, od petka naprej pa nastopa v Sloveniji.

osebni arhiv
Med številnimi koncerti ji je v posebnem spominu ostal koncert na Koroškem, kjer je zapela z Janom Plestenjakom.

Priljubljena pevka Alya je to poletje ves čas na relaciji Slovenija – Dalmacija.

osebni arhiv
Priljubljena pevka pravi, da je ves čas na poti med svojima dvema domovoma - dalmatinskim in slovenskim.

"Letošnje poletje je res polno, ves čas smo na poti, na koncertih, nastopih, res smo veseli da smo nazaj na odrih," pravi Alya, ki si je v Dalmaciji že zgradila hišo, zdaj pa si hišo gradi tudi v svojem domačem Mozirju. "To bo moj slovenski dom, dolgo je trajalo, da smo uredili papirje,« je povedala pevka, ki je zelo navezana na svoja starša in je zato vesela, da bo živela v istem kraju kot starša in ju bo lahko pogosto videla. "Je pa že ta občutek, da sta nekje blizu, pomirjujoč," je še povedala.

Kljub temu pa precej časa preživi v Dalmaciji. »Po navadi sem čez teden na jugu, od petka dalje pa v Slo zaradi dogajanj in koncertov. Res se pozna da smo bili nekaj časa brez zabave, ker so ljudje vidno željni dogajanja, svobode in glasbe, kar se sploh vidi polnih koncertih."

osebni arhiv
Pevka še pravi, da je očitno, da je publika nadvse pogrešala koncerte, saj so ti nabito polni.

Tudi sama sem bila oboževalka!

Teh ima res veliko, priznava – na mesec nastopa tudi desetkrat in kot pravi, je letos ena najbolj zaželenih in zasedenih izvajalk pri nas. "Koliko ljubezni in dobre energije se premeša na koncertih," še pohvali svojo zvesto publiko zgovorna Alya, ki svojo intimo sicer skriva pred javnostjo, a hkrati razume, da je javna oseba in da ljudi marsikaj zanima. "Tudi jaz sem bila oboževalka in me je zanimalo marsikaj. Predvsem pa ljudje želijo začutiti in izvedeti, ali to, kar prodajaš, misliš iskreno in zares."