usodni strel

Odvetnik trdi, da Alec Baldwin ni pritisnil na petelina

R.T.
16. 8. 2022, 15.04
Deli članek:

Poročilo Zveznega preiskovalnega urada še ni bilo javno objavljeno, so pa se do njega dokopali nekateri ameriški mediji.

Profimedia
Alec Baldwin

Luke Nikas, odvetnik Alec Baldwina, trdi, da je poročilo Zveznega preiskovalnega urada posledica napačnega razumevanja.

V poročilu, ki je vzniknilo prejšnji teden, je prvič zapisano, da je moral Baldwin na snemanju filma Rust pritisniti na petelina, da je lahko smrtno ranil direktorico fotografije Halyno Hutchins.

Po Nikasovih besedah Baldwin na petelina ni pritisnil – pištola naj bi naboj izstrelila sama od sebe, brez pritiska na sprožilec, nato pa se zlomila na dveh različnih mestih. Preiskovalci naj bi nadalje bili nezmožni izstreliti naboj s spornim kosom orožja, v tako slabem stanju naj bi ta bil.

Nikas je ob tem še poudaril, da bo štelo zgolj poročilo oblasti v Novi Mehiki. To bo, je prepričan, naslikalo pravo sliko dogajanja tistega usodnega dne.

Poročilo Zveznega preiskovalnega urada sicer še ni bilo javno objavljeno, so pa se do njega dokopali nekateri ameriški mediji.

Več teže mu pripisujejo pravni zastopniki orožarke Hannah Gutierrez Reed. Ona je tista, ki ji Baldwin pripisuje krivdo za incident. Kot je dejal decembra lani, se je pištola sprožila, ko jo je repetiral in uprl v Hutchinsovo. Trdi, da na petelina ni pritisnil.