Poklicni tatovi

Samo odžejali bi se, so tarnali, nato pa so kradli kot srake

G.G.
16. 8. 2022, 14.41
Posodobljeno: 16. 8. 2022, 14.45
Deli članek:

Pridaniči, ki na limanice lovijo predvsem starejše občane, so namazani z različnimi »strupenimi« žalbami. Tokrat predstavljamo delovanje tolpe na šentjurskem in šmarskem območju.

Profimedia
Fotografije je simbolična
Policija se zahvaljuje občanom, ki so jih obveščali o sumljivih neznancih. Vsem pa še enkrat več svetujejo, naj zaklepajo vrata tudi kadar hišne prostore zapustijo za zelo kratek čas. Če bodo opazili neznana vozila in sumljive osebe, naj o tem takoj obvestijo policijo na telefonsko številko 113. O neznancih in vozilih pa si naj skušajo zapomniti čim več podrobnosti.

Policisti so jim že stopili na prste, jim vzeli prostost in jih kazensko ovadili. Kaj so počeli? Na območju Šmarja pri Jelšah in Šentjurja so hodili od hiše do hiše in se predstavljali kot delavci elektro podjetij, spraševali za bližnje obrtnike ali prosili za vodo. Vse z namenom, da bi zamotili starejše prebivalce, ki bi jih ob priliki okradli.

Prejšnji četrtek so se njihovi posli zaključili. V dopoldanskih urah se je četverica s srebrnim audijem pripeljala do hiše v naselju Žegar v občini Šentjur. Lastnik je na daleč prepoznal njihovo »nečedno« naravo in jih je pregnal. Ker imajo debelo kožo, niso odnehali. V Grobelcah so lastnico hiše poskušali prepričati, da jim nujno prinese vodo, ker da umirajo od žeje. Lastnica je poklicala moža in tolpi zagrozila s policijo. Praznih rok so se odpeljali do Paridola, kjer so nepovabljeni vstopili v eno od hiš. Lastnica, ki je bila v kleti, je slišala ropot, nato pa na dvorišču opazila neznanca. Njegovi pajdaši so medtem brskali po hiši, na roko so se jim lepili bankovci. Tokrat so uspeli ukrasti nekaj denarja, lastnika pa sta o tatvini obvestila policijo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Policisti so jih kmalu izsledili. Prevaranti so audi ustavili pri Jelcah. Trije so peš pobegnili v bližnji gozd, a so jih hitro ujeli, eden pa je ostal v avtu. Pri trojici gre za veterane s področja premoženjskih kaznivih dejanj in nasilništva. Vsi so že bili obsojeni, tudi po prihodu iz aresta se vedno ukvarjajo s posli onkraj zakona.