Donald Trump znova preseneča

Ivana Trump je pokopana kar na na golf igrišču nekdanjega moža

E. J.
2. 8. 2022, 22.03
Posodobljeno: 2. 8. 2022, 22.58
Deli članek:

Ne bi verjeli, a je res: skromni in osamljeni grob prve žene nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa je kar na njegovem golf igrišču v New Jerseyju. Razlog? Menda davčne olajšave.

Facebook
Grob Ivane Trump - enostavna plošča, položena na zemljo in nekaj belega cvetja, ob hišici na golf igrišču.

Ivana Trump je umrla 14. julija, potem ko je padla po stopnicah na svojem domu na Manhattnu, stara 73 let. Nekdanja prva žena ameriškega predsednika Donalda Trumpa je,če sodimo na na podlagi medijskih poročil in fotografij, posnetih na kraju, pokopana v Trump National Golf Clubu v Bedminstru, New Jersey oziroma priljubljenem Trumpovem golf igrišču. Te govorice že nekaj dni vznemirjajo ameriško javnost, zato so se tja odpravili novinarji New York Posta in obiskali golf klub ter poiskali in fotografirali grob Ivane Trump. Ima preprost kamen z napisom imena in priimka ter datumom rojstva in smrti. Grob leži na odmaknjenem delu golf igrišča, nedaleč od klubske hišice. Pokopana je na mestu, ki ni vidno golfistom in gre za bolj zaseben del zelenice, še pišejo.

Davčne olajšave?

Zakaj se je odločil za tako pokopališče za svojo prvo ženo in mamo svojih otrok, se sprašujejo mnogi Američani in ostali? Razlog naj bi bil ta, da je  Trump grobišče postavil na golf igrišču zaradi davčnih olajšav. Davčni zakonik New Jerseyja namreč izvzema pokopališče vseh davkov.

profimedia
Trump National Golf Club v New Jerseyu bo v prihodnosti morda tudi grobišče, ne le za Trumpove, amapk tudi za ostale, ki si bodo tam zaželeli imeti svoj grob.

Sam bi bil rad tam pokopan, grobove pa bi tudi prodajal

Trump je že leta prej izrazil željo, da bi bil pokopan na igrišču za golf v New Jerseyju. Njegovo podjetje jo je leta 2014 v prijavi državi celo opisalo kot njegovo "najljubšo lastnino". Tam je menda želel postaviti ogromen mavzolej, a nato je leta 2017 časnik The Washington Post poročal, da je Trump spremenil načrt in na isti lokaciji načrtoval zasebno družinsko pokopališče z desetimi parcelami. Trump je predlog dodatno spremenil, tako da je vključil pokopališče z 284 parcelami, na katerem bi bila grobna mesta na voljo tudi za prodajo.

Profimedia
73-letna Ivana Trump je prva Trumpova, pokopana na golf igrišču, kjer sicer Donald Truump načrtuje tudi svoj večni počitek.

Ivana Trump pa je prva znana družinska članica, ki je bila pokopana v golf klubu Bedminster. Ivana Trump je bila Donaldova prva žena in tudi mati njegovih treh otrok: Donalda mlajšega, Erika in Ivanke. Poročena sta bila med letoma 1977 in 1992.