Danes minevajo 4 leta od smrti hrvaške legende

Žena Oliverja Dragojevića: »Danes je dan za pesem, ne za jok«

E. J.
29. 7. 2022, 12.05
Posodobljeno: 29. 7. 2022, 13.39
Deli članek:

Ob obletnici njegove smrti v njegovem rodnem kraju Veli Luki poteka projekt Endless Track, osrednji dogodek pa bo današnji koncert.

osebni arhiv
Danes minevajo 4 leta, odkar je umrl za mnoge največji hrvaški glasbenik Oliver Dragojević.

Oliverjeva žena Vesna Dragojević je že 4. obletnico smrti svojega soproga pospremila s čustveno objavo na svojem Facebooku. »Naš dragi dedek. Vsi smo tukaj. 14 nas je. Danes so tukaj tudi tvoji prijatelji. Veliko njih. Danes je dan za pesem, ne za jok. Vsi se nam javljajo, prihajajo tvoji oboževalci. Govorijo v vseh jezikih, jaz pa kimam, predvidevam, da te hvalijo. Zapustil si nam veliko breme, ki je zdaj prešlo name. Veš, da sem se temu izogibala,« je zapisala in dodala: »V enem letu sem se večkrat slikala kot prej v celem življenju.«

Povedala je še, da te dni, ob obletnici njegove smrti v njegovem rodnem kraju Veli Luki poteka projekt Endless Track, osrednji dogodek pa bo današnji koncert. Na plavajoči konstrukciji na obali mesta bodo nastopili številni hrvaški glasbeniki, njegovi prijatelji in koleg, ki bodo zapeli njegove najlepše pesmi. Omenila je še, da ve, da mu ves ta ’pomp’ nikakor ne bi bil všeč in mu sporočila: »Pri nas ni nič novega. Nadaljevali smo tako, kot smo živeli s tabo. Če se kdaj srečava, mi boš za to plačal. Do konca življenja te bomo imeli radi,« je še zapisala.

osebni arhiv
Vdova, njegova žena Vesna Dragojević je zapisala, da živijo naprej, tako, kot so živeli skupaj z njim.

Najraje se je vozil z barko in lovil ribe

Na družbenih omrežjih se ga je spomnilo precej hrvaških in tudi slovenskih glasbenikov, saj je veljal za izredno prijaznega in tudi prizemljenega zvezdnika, ki se je sicer naraje vozil s svojo barko po imenu Marko in lovil ribe, saj je tako, kot nam je povedal še za časa svojega življenja, lahko ostal normalen ob vsem skupaj, kar se mu je dogajalo. Vsekakor je imel izjemno glasbeno kariero, saj je edini hrvaški glasbenik, ki je nastopil v Carneige Hall v New Yorku, V Royal Albert hall v Londonu, pa v pariški Olypiji, dunajskem Konzerthausu in celo v operi v Sydneyu.

Mateja Jordović Potočnik
Priljubljeni hrvaški pevec je v 71. letu starosti izgubil bitko z rakom na pljučih. Danes bo v njegovi Veli Luki koncert ob obletnici njegove smrti.