Bil je žrtev spolnega nadlegovanja

Prve fotografije 270 kilogramov težkega Brendana Frasierja

E.J.
27. 7. 2022, 10.47
Posodobljeno: 27. 7. 2022, 11.45
Deli članek:

Zvezdnik in izredno priljubljen igralec Brendan Fraser se po skoraj 10 letih spet vrača na filmska platna v filmu The Whale (Kit). Za vlogo osamljenega učitelja se moral zelo zrediti. Film bo letos predstavljen na Beneškem filmskem festivalu.

profimedia
Včeraj je Brendan Fraser pokazal fotografijo iz filma The Whale, za katerega se je zredil na 270 kilogramov, a oboževalci so nad njegovo vrnitvijo navdušeni.

Včeraj je bil objavljen prvi pogled filma' The Whale' režiserja Darrena Aronofskyja, ki prikazuje priljubljenega igralca Brendana Frasierja v vlogi 270 kilogramskega človeka. Nazadnje je bil na rdeči preprogi skoraj 10 let nazaj in je veljal za največjo hollywoodsko zvezdo, nato pa je nenadno poniknil. Če ste bili še mladi v 90 in na prelomu tisočletja, se ga zagotovo spomnite po njegovih vlogah v filmih Mumija, Potovanje v središče zemlje in George iz džungle. Da se je umaknil, je krivo tudi spolno nadlegovanje, ki ga je bil deležen oziroma, kot je sam razkril pred 3 leti, fizično ga je otipaval Philip Berk, nekdanji predsednik Hollywood Foreign Press Association. Ta je v svoji knjigi nato celo priznal, da je rad ščipal Fraserja, igralec pa se je odločil, da o tem spregovori, ko se je v Hollywoodu začelo na veliko govoriti o vseh seksualnih nadlegovanjih, ki so jih deležni igralke in igralci. Že takrat je ganil mnogo ljudi, ki so sicer špekulirali, da se je popularni igralec umaknil zaradi drog ali česa podobnega, vendar so bili nato nad njegovim pogumom, da je spregovoril o nadlegovanju s strani moškega, očarani.

Spet v glavni moški vlogi

Zdaj pa bo Fraser spet zablestel v glavni moški vlogi. Ko je včeraj objavil novo fotografijo sebe iz filma in komično pripomnil, da ima ’whale of time’ , se je vsulo komentarjev na njegov izgled – predvsem prijaznih v smislu, da niti toliko kilogramov iz njega ne naredi neprivlačnega človeka. Film, ki temelji na drami iz leta 2012, ki jo je napisal Samuel D. Hunter, sledi zgodbi o samotarskem učitelju angleščine po imenu Charlie (igra ga Fraser), ki želi ponovno vzpostaviti stik s svojo odtujeno 17-letno hčerko. "To bo kot nekaj, kar še niste videli," je 53-letni Fraser povedal za Unilad lani, medtem ko je predstavil svojo predstavo v filmu. "Omara in kostum sta bila obsežna, brezšivna, okorna," je nadaljevala zvezda trilogije Mumija. "To je zagotovo daleč od vsega, kar sem kdaj naredil, vendar ne smem biti sramežljiv... Vem, da bo naredilo trajen vtis."

profimedia
Zvezdnik trilogije Mumija, George iz džungle in še nekaterih uspešnic je po letu 2013 izginil iz medijskega sveta - pred dvema letoma pa razkril, zakaj.

Kot odrska produkcija je predstava prejela več priznanj

V izjavi za Deadline lani je dramatik Hunter dejal, da je bilo prilagajanje njegove igre scenariju za Fraserja ’pravo delo ljubezni’. "Ta zgodba je zelo osebna in zelo sem hvaležen, da bo imela priložnost doseči širšo publiko," je pojasnil. "Darrenov oboževalec sem že odkar sem videl Rekviem za sanje, ko sem bil prvi letnik fakultete in sem pisal svoje prve igre, in tako sem hvaležen, da je v ta film vnesel svoj edinstven talent in vizijo." "The Whale" je kot odrska produkcija prejel več priznanj, vključno z nagrado Drama Desk, nagrado Lucille Lortel za izjemno igro in medijsko nagrado GLAAD.

Vrnitev tako Fraserja kot  režiserja Aronofskega

Nova filmska adaptacija bo zaznamovala Fraserjevo vrnitev na filmska platna, saj ga nismo videli vse od akcijskega filmu Breakout leta 2013. To je tudi prvi film režiserja Aronofskega po filmu Mati! iz leta 2017. Film The Whale bo ugledal luč sveta že na letošnjem beneškem filmskem festivalu.