Ljubezen po domače

Tanja Postružnik Koren za jesen pripravlja novo televizijsko zgodbo

Eva Jandl
23. 6. 2022, 20.15
Deli članek:

Že šest sezon je Tanja Postružnik Koren voditeljica nadvse priljubljenega šova Ljubezen po domače, za september pa obljublja nov televizijski projekt. Kaj se je v šestih letih naučila o ljubezni in odnosih, kaj najraje počne poleti in kaj goji na svojem vrtu, ki je brez plevela.

Osebni arhiv
Šest sezon je vodila priljubljeni šov Ljubezen po domače, zdaj pa pripravlja nekaj novega.

Kakšna so vaša poletna jutra? Imate kakšen poseben ritual?

Vsa jutra so lepa, še posebno poletna. Petje ptic, čudovita svetloba, prijeten hlad, vse to me polni z veseljem. Ker rada zgodaj vstajam, ne glede na letni čas, zjutraj postorim zelo veliko. Ker sta spočita glava in telo, lahko zjutraj opravim veliko službenih obveznosti, se sprehodim z Luksom (moj pes, avstralski ovčar), užijem obvezen zajtrk in postavim dan v urnik. Zjutraj se dela dan, zato bi jo rada tudi to poletje kdaj mahnila v hribe in užila lepoto kakšnega do zdaj še neosvojenega dvatisočaka.

Osebni arhiv
Po njenih poteh v naravi jo spremlja kuža Luks

Nekoč ste mi povedali, da je vaš najljubši dopust tisti na domači terasi – je še vedno tako? Se boste kljub temu kam odpravili na počitnice z otrokoma?

Rada sem doma, res je, ker sem že tako ali tako dosti naokoli. Poleti po navadi tudi veliko delamo. Počitnic se skupaj z otrokoma zelo veselim in lahko mi verjamete, da nam nikoli ni dolgčas. Zagotovo bomo čofotali v okoliških jezerih in mrzlih, bistrih potokih. Nabirali bomo gozdne sadeže, gobe in zelišča, šli na kolo in v hribe, se šli tabornike pri čebelnjaku na obronku gozda, kuhali jedi v kotlih in gledali zvezde.

Menda ste navdušena vrtnarica. Kaj gojite? Kaj vam daje stik z zemljo, pridelava hrane?

Zemlja, narava, travniki, gozdovi. To je naš dom, tu smo doma, tu je naša zelena dežela. Skrbeti moramo za svoj košček okolice, balkona, terase ali vrta in njive, obdelovati, gledati, kako raste. Jaz sem to prinesla s seboj na svet in hvaležna sem, da lahko živim na tako lepem koščku sveta. Letos sem cel vrt namenila zeliščem, dišavam in drugim zdravilnim rastlinam, ki jih uporabljamo za čaje in kuho, za dišave v domu, za lajšanje različnih zdravstvenih tegob. Plevela tako nimam, čebele pa uživajo na paši.

osebni arhiv
Letos je vrtiček v celoti namenila zeliščem.

Poznamo vas kot voditeljico oddaje Ljubezen po domače. Je to oddaja, v kateri najbolj uživate? 

Zelo uživam, res je. Rada grem od vasi do vasi, od hiše do hiše, od srca do srca. Rada delam oddajo o ljudeh in odnosih. A za jesen pripravljamo na Pop TV novo zgodbo, v kateri bom morda do zdaj ob vsem, kar sem počela na televiziji, najbolj uživala. Več vam povem septembra.

Katero oddajo pa sami najraje gledate?
Najraje gledam dokumentarne oddaje o naravi, ki jih pripoveduje David Attenborough. 

Ste se v vseh letih vodenja ljubezenske oddaje kaj posebnega naučili, spoznali o ljubezni in njenih iskalcih?

Ogromno sem se naučila. Predvsem to, da so najbolj čisti ljudje tisti, ki so (ali pa smo) umazani od zemlje.

osebni arhiv
tanja postružnik