Pustolovec in gurman na vespi

Primož Petkovšek življenje zajema z veliko žlico

Te. P./revija Lady
24. 6. 2022, 20.16
Deli članek:

Igralec poleti v hribih ali na morju spi tudi pod milim nebom v spalni vreči.

Osebni arhiv
Primož Petkovšek - Petko v španskem Olotu.

Igralec in glasbenik Primož Petkovšek - Petko se zelo rad potepa. Najraje z vespo. »Z vespo se pelješ počasi in si tako lahko veliko bolje ogledaš okolico, poleg tega pa je tudi vožnja bolj elegantna. Ni ti treba imeti čelade, lahko si obut v japonke in oblečen v elegantne hlače,« prednosti vespe našteva Petko.

Doma se z njo rad zapelje do morja ali rek ter v hribe, poleti pa se poda tudi na daljše ture. Julija se bo že tretje leto odpravil do Atlantika. Na pot gre vedno sam, saj tako spozna zelo veliko ljudi. Uživa pa tudi v kulinariki. Ima tudi svoj vrt, tako da na njegovih krožnikih prevladuje sezonska zelenjava.

»Trenutno je v ospredju rižota z grahom ali šparglji, saj gob še ni. Uživam tudi ogromno rib. Te zelo rad nalovim tudi sam. Poznam hudega morskega volka, s katerim se večkrat odpraviva na ribolov in to potem tudi pojeva,« razkriva igralec. Zadnje čase hodi tudi prej spat in bolj zgodaj vstaja. Tudi zato, ker mu gredo na živce neumni ljudje – teh pa je po 22. uri po njegovih opažanjih običajno veliko več kot prej.