Zabava

Bernsteinov West Side Story

Oglasno sporočilo
24. 6. 2022, 12.51
Deli članek:

Festival Ljubljana predstavlja premierno izvedbo novega projekta - uprizoritev muzikala West Side Story bo 27. junija ob 21. uri, nato bodo med 28. junijem in 1. julijem na sporedu še štiri ponovitve.

Festival Ljubljana
West side story

Zgodba z zahodne strani (West side story) je pripoved o rivalstvu med dvema tolpama različnih etničnih pripadnosti ter po vzoru Shakespearjeve drame Romeo in Julija o mladi ljubezni med pripadnikoma teh tolp. Zgodba je postavljena v sredino petdesetih let 20. stoletja na Manhattnu. Za interpretacijo bo na našem odru tokrat poskrbel režiser in koreograf Mykal Rand, ki je že star znanec Festivala Ljubljana.

Festival Ljubljana
West side story

 Zgodba z zahodne strani je v tradiciji muzikalov obstoječih konvencij zgodbe, besedila in glasbe pomenila precejšen odmik – snov je bila v tistem času aktualna, zgodba pa se konča tragično, glasbo pa je pisal dirigent in skladatelj Leonard Bernstein, ki je na koncertne odre postavljal dela velikanov klasične glasbe. Kritiki so muzikal opisali kot provokativen in umetelen spoj glasbe, plesa in zgodbe, ki uteleša utrip in sladkobo mesta, ki nikoli ne spi. Muzikal obstaja tudi v filmskih različicah, pod najnovejšo se je kot režiser podpisal Steven Spielberg.

(27. 6. – 1. 7., 21:00, Poletno gledališče Križank)

Vstopnice za prireditve 70. Ljubljana Festivala so že v prodaji na ljubljanafestival.si, pri blagajni Križank, na Eventimovih prodajnih mestih in Petrolovih bencinskih servisih.

Festival Ljubljana
West side story