alfi nipič

Poletni pozdrav z Darjo Gajšek

Nejc Simšič
10. 6. 2022, 21.21
Deli članek:

Nocoj na male ekrane prihaja priljubljena poletno obarvana oddaja, kjer se bodo osem petkovih večerov predstavljale različne generacije ustvarjalcev narodnozabavne glasbe.

Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Poletni pozdrav bo vodila nasmejana in priljubljena voditeljica Darja Gajšek.

Vedno nasmejana voditeljica Darja Gajšek se vrača z oddajo Poletni pozdrav, ki bo tudi tokrat posvečena narodnozabavnim legendam.

V oddaji bodo med drugim gostili Alfija Nipiča ob 60. obletnici glasbene kariere, Toneta Rusa, Braneta Klavžarja, ki gode že okroglih 40 let, in mnoge druge. Gostiteljica oddaje Darja Gajšek bo s harmoniko, ki je v narodnozabavni glasbi nepogrešljiva, ob spremljavi osrednjega glasbenega gosta oddaje odigrala kakšno vižo, z njo pa bodo peli mladi talenti.

Pester program prve oddaje

Nocoj bo na TV Slo 1 voditeljica Darja Gajšek ob 60. obletnici igranja gostila Alfija Nipiča, 30 let kariere pa praznuje citrarka Tanja Zajc Zupan. Pridružila se ji bosta vokalista Teja Saksida in Rok Ferengja, 20 let pa igra savinjski ansambel Golte. Po uspešnih nastopih v oddaji Zimski pozdrav bodo gledalci tokrat spoznali tudi prve tri ansamble, ki se bodo v Poletnem pozdravu predstavili s polkami za festival Slovenska polka in valček: Marcela IN, Chicas in Cik-Cak kvintet. »Komaj čakam, da spet pozdravimo gledalce in jim skupaj ponudimo zabavo vsak petek zvečer,« je povedala Darja pred nocojšnjo prvo oddajo.

Adrian Pregelj/RTV Slovenija
Glasbena legenda Alfi Nipič bo gost prve oddaje, ki bo na sporedu nocoj ob 20. uri na TV Slo 1.