»Prejemam tople odzive«

Danica Lovenjak razkrila, da je samska

Eva Jandl
4. 6. 2022, 18.33
Posodobljeno: 4. 6. 2022, 18.41
Deli članek:

Mnogi so pomislili, da doživljajo kakšen deja vu, ko so na televizijskih ekranih po dolgih letih znova ugledali Danico Lovenjak, nekoč znano napovedovalko vremena, ki je napoved temperatur vedno pogrela s svojim videzom ter kakšno ljudsko modrostjo in nasvetom.

Jan Vasilijevič
Danica Lovenjak o prvem tednu vodenja vremena v jutranjem programu pravi, da je bil pol adrenalina.

Osebni arhiv
Danica Lovenjak iz časov, ko je vodila vreme na Kanalu A, prenehala je okoli leta 2011.

Zdaj se je Danica vrnila kot napovedovalka vremena, tokrat na nacionalno televizijo. Povedala nam je, kakšen je bil prvi teden na televiziji in zakaj tako skrbno skriva svojo zasebnost.

Že teden dni ste ponovno v vlogi vremenarke na televiziji, vmes je minilo kar nekaj let. Kako je bilo ponovno stopiti prek kamere in napovedati vreme?

Kar rad počneš in s srcem, se rado vrne v življenje. In tako je tudi pri meni. Prvi teden v oddaji Dobro jutro je bil zelo navdihujoč in poln adrenalina, a hkrati prijeten. Ker oddaja Dobro jutro vsak dan vstopi v največ domov nas Slovencev, me veseli delati z ustvarjalci, ki poznajo formulo uspešnosti že vrsto let. Daša Lamut Prosen je krasna urednica, ki me korektno in strokovno, a hkrati s prijetnim odnosom popelje čez vsako oddajo. Zato je kemija s kamero vedno prava, občutek pa dober.

Kakšne odzive prejemate?

Prejemam tople odzive, ki pritičejo sončnemu vremenu. (smeh)

Ste prava zakladnica ljudskih izročil, od kod vam zanimanje zanje in kaj vam pomenijo?

Zanimanje izvira še iz najstniških let, ko sem odraščala ob modrosti starejših in mi je to ostalo v zavesti. Vedno se lahko zanesemo na modrosti naših prednikov, ki so nastale na podlagi številnih izkušenj in pričevanj. Zato vsako vremensko napoved začinim s priporočili iz ljudskega izročila, ki jih res nikoli ne zmanjka.

Na družbenih omrežjih imate precej oboževalcev, dobivate kakšna nespodobna povabila, morda ženitne ponudbe? Vas ljudje prepoznajo tudi na cesti, imate kakšno zabavno anekdoto o tej temi?

Danico Lovenjak smo spoznali kot vremenarko na Kanalu A, zadnja leta pa kot magistrico komunikologije, ki je izdala knjigo Zdravi in lepi, drugače je tudi spletna vplivnica, ki obožuje modo, hrano, umetnost in družabnost.

V skoraj 20 letih javnega nastopanja človek doživi marsikaj, od lepih pogledov in prijaznih besed do precej zabavnih prigod. Vedno pa me najbolj očarajo iskreni ljudje, ki želijo samo poklepetati ali mi zaupati svojo izkušnjo z vremenom. (smeh)

O vaši zasebnosti vemo bolj malo, ste oddani, imate partnerja?

Zasebnega življenja po navadi ne delim z mediji. Menim, da mora zasebno življenje ostati zasebno. Lahko pa vam povem, da sem samska.

Kaj najraje počnete, kadar imate prosto dopoldne?

Rada grem na sprehod v naravo, se ustavim na kakšni kavi in ob tem preberem časopis ali dobro knjigo. Idealno dopoldne. (smeh)

Instagram
Danica Lovenjak je ljubiteljica mode in dobre hrane.