to je razlog

Harry in Meghan se vračata, a ju skoraj ne bo videti

R.T.
1. 6. 2022, 17.37
Posodobljeno: 1. 6. 2022, 17.41
Deli članek:

Sussekška prihajata na Otok. Praznovanje se lahko začne.

Profimedia
Harry in Meghan bosta menda navzoča na le na dveh dogodkih ob praznovanju 70-letnice kraljičine vladavine.

Sussekška in njuna dva otroka na Otoku pričakujejo jutri. Spomnimo. Le nekaj mesecev prej je princ Harry zatrdil, da se v domovino ne more vrniti, ker da je tam zanj in za njegovo družino prenevarno.

A po obisku pri britanski kraljici Elizabeti II. v windsorskem gradu konec aprila se je očitno nekaj spremenilo. Šesti v vrsti za prestol naj bi dobil zagotovilo, da bodo on, njegova soproga Meghan Markle ter njuna otroka Archie in Lilibet varni med praznovanjem platinastega jubileja britanske kraljice, ki se bo začelo jutri in končalo v nedeljo.

To bo drugič, da se bo Meghan vrnila v Združeno kraljestvo, potem ko sta se s soprogom leta 2020 odpovedala njunima vlogama v britanski kraljevi družini.

Določene omejitve

A kot poročajo britanski mediji, se sussekška ne bosta smela preveč izpostavljati. To naj bi tudi bil razlog, da se bosta v okviru praznovanja udeležila le dveh dogodkov, in sicer petkov maše v katedrali sv. Pavla ter BBC-jeve tako imenovane »zabave v palači« v soboto zvečer. Na teh dogodkih ter na poti tja in nazaj bosta imela oboroženo varovanje; enako velja za območje windsorskega gradu, kjer stoji njuna Frogmore Cottage. Ne moreta pa računati na oboroženo varovanje, če bi želela v restavracijo ali po nakupih.

Tudi njuni osebni telesni stražarji v Združenem kraljestvu ne bodo smeli nositi orožja.