Krutost do živali

Kurtu Zoumi za pet let prepoved skrbništva - nad mačkami

R.T.
1. 6. 2022, 12.16
Posodobljeno: 1. 6. 2022, 12.53
Deli članek:

Kot je znano, profesionalni športnik uboge živali ni po nesreči zamenjal za žogo, kar kaže tudi video, zaradi katerega se je zagovarjal, pokesal in bo tudi odgovoarjal pred zakonom.

Profimedia
Skesani nogometaš pred lonodnskim sodiščem

27-letni nogometaš Kurt Zouma se je februarja pojavil na videu, v katerem se izživlja nad mačko. Vzrok? Na ubogo žival se je ujezil, ker mu je poškodovala stol. Profesionalni brcač žoge, ki očitno še ni videl domačega ljubjenčka, kako si brusi kremplje, se je moral zaradi krutosti do živali zagovarjati na sodišču.

Njegov mlajši brat, ki je video objavil, je bil zaradi krutosti celo ob zmenek. A Zouma, ki je krivdo priznal le za trpljenje uboge živali, bo moral za svoje ravnanje odplačati dolg tudi z dejanji. Sodišče, pred katerim se je zagovarjal – oziroma, bolj pokesal – prejšnji teden, mu je dosodilo petletno prepoved skrbi za mačko. Ni sicer znano, ali se kazen nanaša tudi na kakšno drugo nemočno žival. A nogometaš si bo lekcijo zagotovo zapomnil, medtem ko bo mporal odslužiti 180 ur družbeno koristnega dela.