Ob nedeljah zvečer

Na televizijskih zaslonih nova serija Trigrad, polna skrivnosti in mistike

Nejc Simšič
6. 5. 2022, 21.15
Deli članek:

Ob nedeljah zvečer se slovenskim gledalcem obeta nova serija Trigrad, ki bo postregla z osmimi epizodami skrivnostne drame z elementi trilerja, kjer v glavni vlogi navdušuje vrhunski igralec Marko Mandić.

RTV Slovenija
V Trigradu (na fotografiji s Katarino Stegnar) igra Črta, ki se vrne v skrivnostno rodno vasico.

Triler serija Trigrad sledi zgodbi Črta (Marko Mandić), ki so ga kot otroka poslali od doma. Trideset let kasneje se po očetovi smrti vrne v vas, da bi prodal podedovano hišo in gozd.

Še preden mu uspe urediti prodajo, ugotovi, da je na pokopališču pokopan samo oče, ne najde pa groba svoje davno umrle mame. Skrivnostna preteklost družine in okoliščine, ko se zaplete z domačini, ga prisilijo, da noč preživi v Trigradu, odročni vasi v Julijskih Alpah, kjer je glavno bogastvo gozd. Les ni le temelj lesarske industrije, od katere je odvisno blagostanje vasi, ampak ima tudi višji pomen. Je kraj, v katerem se skrivajo skrivnostne in svete moči. V tem mističnem okolju sledimo zgodbi glavnega protagonista Črta, ki je še kot otrok zapustil rodno hribovsko vas, po dolgih letih odsotnosti pa se kot uspešen arhitekt vrne, da bi prodal dediščino po očetu. Ob vrnitvi se glavni lik srečuje z nenavadnimi dogodki, meja med resničnostjo in domišljijo pa se čedalje bolj briše. Ob novih spoznanjih se spopada s ključno dilemo, in sicer ali naj gozd proda ali ne. Igralec Marko Mandić je o samem snemanju povedal: »Izjemno me je veselilo, da sem po dolgi pavzi od Barab spet snemal s super igralci. Zgodba vseh nas iz Trigrada vabi gledalce, da odstirajo list za listom, praprot za praprotjo, vrata za vrati preteklih skrivnosti in na novo nastalih vozlov.«

Andrej Plos
Nova triler serija Trigrad vsako nedeljo zvečer navdušuje gledalce TV Slovenija.