»Kakšno besedilo kdaj tudi pozabim!«

Natalija Verboten je pred epidemijo zaradi sina ostala brez besed

Eva Jandl
4. 5. 2022, 19.22
Deli članek:

Poklepetali smo s pevko in podjetnico Natalijo Verboten, ki praznuje že 28 let na slovenski glasbeni sceni – a nas je zanimalo, kako na to, da imata slavno in prepoznavno mamo, gledata njena sinova ter kako se ji je uspelo vsa ta leta obdržati na vrhu priljubljenosti. »Sama si nikoli nisem dovolila, da bi začela odrsko življenje živeti v vsakdanjem življenju, saj odrski adrenalin in pretirana pozornost, ki si ju deležen pri tem poklicu, lahko zasvojita.«

Osebni arhiv
Natalija s starejšim sinom Maxom; rada poslušata Šank Rock, Jocker Out, Jana Plestenjaka ter skupino Maneskin.
»Priznam, da na začetku epidemije nekaj časa nisem imela volje do petja, predvsem zaradi stresa, zdaj pa spet vsak dan pojem, treniram glas, tehniko petja ter seveda besedila – tu in tam sem kakšnega v tem dooolgem času brez nastopov kar malo pozabila! Pojem tudi s sinovoma: nazadnje sva z mlajšim sinom Oskarjem pela včeraj zvečer. Oskar pri glasbeni umetnosti v prvem razredu vadi slovenske ljudske pesmi in jih doma pojeva skupaj,« nam je o petju doma povedala Natalija. 

Imate sina najstnika. Kakšno glasbo posluša? Si kdaj zaželi, da mu mama kaj zapoje?

Da, starejši sin Max je že najstnik, z njim pa zelo rada poslušava slovenski rock, pop, imava podoben okus glasbe. V zadnjem času si vrtiva Šank Rock, Jocker Out in Jana Plestenjaka, od mlajših tujih izvajalcev nama je trenutno najbolj všeč italijanska zasedba Maneskin, od starejših pa Parni valjak, AC/DC, Guns N' Roses, Aerosmith, Bon Jovi ... Po navadi med vožnjo na nogometni trening skupaj pojeva pesmi teh izvajalcev.

Se vaša prepoznavnost in slava odraža tudi na vaših otrocih, v šoli in med prijatelji? Kaj pravita, kako je imeti slavno in priljubljeno mamo?

Iz moje prepoznavnosti zaradi službe doma ne delamo nobene drame, saj ima moj poklic prednosti in pomanjkljivosti kot vsak drug. Sinova vidita, da imam zelo rada svoje delo, prepoznavnost je del poklica. To je del našega življenja in to sprejemata. Sem pa malo pred epidemijo ostala brez besed, ko je bil starejši sin Max z mano na nekem popoldanskem nastopu. Tam je bilo okoli tri tisoč ljudi, dihali smo kot eno, z bendom smo res naredili super zabavo, in ko sem prišla z odra, mi je zaprepadeno in navdušeno obenem rekel: »Vaaau, mami, kakšen žur si naredila!« Mi je pobožalo dušo, ker je bil sin ponosen name.

Instagram
Med epidemijo je manj pela, zato je kakšno besedilo pozabila.

Kaj ste se naučili v vseh letih, odkar ste del zabavne industrije – česa nikoli ne počnete in kaj vedno?

Ko gledam sebe in kolege iz glasbenega posla, vidim, da želja po nastopanju izvira iz potrebe po potrditvi. Ljudje, ki se ukvarjamo s tem, večinoma poskušamo zapolniti določen primanjkljaj pozornosti iz preteklosti. Sama si nikoli nisem dovolila, da bi začela odrsko življenje živeti v vsakdanjem življenju, saj odrski adrenalin in pretirana pozornost, ki si ju deležen pri tem poklicu, lahko zasvojita. Že vseh 28 let, odkar sem na odrih, strogo ločim službo in realno življenje – če tega ne znaš oziroma nočeš, imaš lahko hitro velik problem, ker se začneš jemati preresno. Šovbiznis je lahko zelo lep in zelo krut hkrati. V njem moraš biti trdno na realnih tleh, saj doživljaš velike turbulence, ko si na vrhu, kot tudi takrat, ko nisi, ali ko doživljaš medijski linč. Pritiski so veliki in z njimi se moraš znati spopasti, da lahko preživiš. Vedno pa uživam na odru. Tudi če kdaj nisem razpoložena za petje, zabavanje ..., se spomnim nasveta svoje učiteljice opernega petja mag. Dušanke Simonović, ki mi je dejala: »Natalija, če kdaj nisi razpoložena za petje, je tvoja dolžnost, da se pred nastopom razpoložiš!« (smeh)

Z možem delata skupaj v družinskem podjetju. Je naporno biti ves čas skupaj, tako doma kot v službi?

Z lahkoto delava skupaj. Seveda se kdaj tudi skregava, kar je normalno v vsakem odnosu, a če se imaš rad in vidiš skupni cilj, potem se vse da in zmore. In čeprav delava v skupnem podjetju, se ne vidiva tako veliko, kot bi si želela. Dejan, ki ima odlično poslovno žilico, je gonilna in vizijska sila podjetja, je pogosto na terenu, jaz pa mu pomagam v dopoldanskem času pri administrativnih zadevah v pisarni. Tako se pogosto vidiva šele popoldne, če pa z ekipo delajo na tehnični izvedbi dogodkov, šele naslednji dan.

Osebni arhiv
Z možem delata v skupnem podjetju, vendar se kljub temu včasih ne vidita ves dan.

***TEMPLATE ZABAVN APOLOVIČKA + ½ L OGLAS - je malo več teksta, zato slika manj CITAT: »Že vseh 28 let, odkar sem na odrih, strogo ločim službo in realno življenje – če tega ne znaš oziroma nočeš, imaš lahko hitro velik problem, ker se začneš jemati preresno.« OKVIR NA SLIKO. »TRENIRAM GLAS IN BESEDILA, SAJ KAKŠNO TUDI POZABIM!«PODPISI: - 2 Natalija s starejšim sinom Maxom; rada poslušata Šank Rock, Jocker Out, Jana Plestenjaka ter skupino Maneskin. - 1 Z možem delata v skupnem podjetju, vendar se kljub temu včasih ne vidita ves dan. - Natalija Verboten Med epidemijo je manj pela, zato je kakšno besedilo pozabila.***