bo padel rekord?

FOTO: Mogotec za svoje prestižno domovanje zahteva rekordno ceno

R.T.
4. 5. 2022, 12.22
Posodobljeno: 4. 5. 2022, 12.27
Deli članek:

2300 kvadratnih metrov, 16 spalnic, 28 kopalnic ...

Profimedia
Dom, o kakršnem lahko večina Zemljanov le sanja.

Nekdanji generalni direktor Disneyja Michael Eisner prodaja svoje domovanje v prestižnem kalifornijskem obalnem mestu Malibu. Cena? 225 milijonov ameriških dolarjev (približno 213 milijonov evrov)

V primeru, da se bo našel kupec s tako globokim žepom, bo padel rekord za najdražje prodano domovanje v Kaliforniji. A ne le to: bila bi to tudi ena najdražjih stanovanjskih transakcij na svetu.

Trenutni rekord za Kalifornijo pripada Marcu Andreessenu in njegovi soprogi Lauri Arrillaga-Andreessen, ki sta lani za domovanje modnega tajkuna Sergeja Azrie odštela 177 milijonov ameriških dolarjev (približno 167 milijonov evrov). Zakonca sta od takrat v Malibuju kupila vsaj še dve nepremičnini.

Eisnerjevo posestvo sestoji iz devetih stavb v mediteranskem slogu z več kot 2300 kvadratnih metrov površine. To med drugim pomeni 16 spalnic in 28 kopalnic. Posestvo, opremljeno z bazenom in drugimi prestižnimi pritiklinami, je zasnoval nagrajeni arhitekt Robert A. M. Stern, ki se je proslavil v New Yorku.

80-letnik in njegova soproga Jane sta prvotno zemljišče kupila v 90. letih prejšnjega stoletja, nato pa sta se lotila še sosednjih parcel. Trenutna ponudba jih oseba vsaj pet, gradnja pa je tekla postopoma – zaključena je bila predlani.