The Rock

Karizmatični atlet, ki je postal najbolje plačani igralec

Eva Jandl
3. 5. 2022, 17.51
Deli članek:

Dwayne Douglas Johnson, znan tudi kot The Rock, je včeraj praznoval 50. rojstni dan. Čeprav ga najbolj poznamo kot igralca, je tudi uspešen poslovnež – ima denimo svojo znamko tekile – in nekdanji profesionalni rokoborec. Ob svoji 50. obletnici je povedal, da res trdo trenira, a si nadvse rad privošči mastne in sladke pregrehe.

Promocijsko gradivo
Eden najbolje plačanih hollywoodskih igralcev je dopolnil 50 let.

Velja celo za enega največjih profesionalnih rokoborcev vseh časov, saj se je osem let boril za WWE (svetovna rokoborska organizacija), preden se je odločil za igralsko kariero. V mladih letih si je najbolj želel postati poklicni nogometaš, a ga niso izbrali. Potem se je posvetil »družinskemu« športu, rokoborbi, saj sta se z njo ukvarjala tako oče, znan kot Rocky, kot dedek po materi. Dwayne je desetkratni svetovni prvak, prav tako uspešen je v filmskem svetu, saj je med najbolj plačanimi igralci. Za vsak film zasluži povprečno 20 milijonov dolarjev. Johnsonova prva glavna vloga je bil glavni lik v filmu Kralj škorpijonov leta 2002. Nepozaben je v komediji Zobna vila (Tooth Fairy) in Herkulu, njegova vloga Luka Hobbsa v filmih Hitri in drzni pa je pripomogla, da so postali ena najbolj donosnih filmskih franšiz. Leta 2000 je Johnson izdal avtobiografijo The Rock Says, ki je bila uspešnica New York Timesa, soustanovil je tudi produkcijsko podjetje za zabavo in je solastnik lige ameriškega nogometa XFL.

EPSKE PREGREHE

Mišičnjak je zdaj razkril svoj ekstremni telovadni režim, a njegove številne sledilce na spletu najbolj navdušujejo njegovi dnevi pregreh pri hrani, saj rad objavlja svoje obroke na dneve, ko si dovoli karkoli. Takrat si rad privošči malce več svoje tekile, poje več velikih pic hkrati, krožnikov sušija in toasta ter ocvrtega krompirčka. O sebi rad pove, da je najmočnejši človek, boksar, igralec in velik plešast tetoviran tip, ki je znan le po tem, da nosi krila in rad frizira svoje tri hčerke.