Znani Slovenci in Slovenke

FOTO: Redki preživljajo počitnice doma, večina estradnikov že uživa v tujini

Eva Jandl
28. 4. 2022, 19.44
Deli članek:

Poklicali smo nekaj naših estradnikov in jih vprašali, ali se bodo za letošnje prvomajske praznike odpravili čez mejo ali bodo raziskovali lepote Slovenije. Mnogi so nas presenetili, ko so nam že lahko pomahali s prvomajskih počitnic v eksotičnih in oddaljenih krajih.

Osebni arhiv
Saša Lendero je po sedmih letih z družino znova obiskala Egipt.

Balerina in žirantka v popularnem šovu Ana Klašnja si bo privoščila le kratek »pobeg« do Nemčije, nam je zaupala: »Letos imamo v baletu zaradi predstav bolj malo dni, ko bi si lahko privoščili dopust. Za podaljšan vikend pa se bom odpeljala v München, da vsaj malo spremenim okolje in se odklopim od vsakdana.« Medtem pa voditeljica Lea Mederal, ki se je po dolgem porodniškem dopustu vendarle vrnila s svojo popotniško oddajo, v kateri z znanimi obrazi raziskuje lepote Slovenije, za prvomajske počitnice ostaja v domovini: »Za prvomajske praznike bomo doma oziroma v naravi naše čudovite Slovenije. Šli bomo na kakšen hrib in obiskali kakšen cvetoči park. Na dopust k našim južnim sosedom pa se odpravljamo že junija.« Tudi Ana Praznik, ki je po dolgih letih obudila svojo pevsko kariero in vodi oddajo o prenovah, bo ostala v Sloveniji. »Med prazniki gremo s prijatelji za nekaj dni v Prekmurje, raziskat lepote Slovenije. Vmes pa bom nabirala energijo za radio, saj se po snemanju oddaje Delovna akcija vračam za mikrofon,« nam je povedala.

Osebni arhiv
Popotnica Lea Mederal bo raziskovala lepote Slovenije, nam je povedala.

Od Egipta do Islandije

Pevka in glasbenica Saša Lendero pa je že odpotovala – pomahala nam je iz sončnega Egipta. »Pošiljam vam vroč pozdrav, poln sončka! Po sedmih letih smo se vrnili na kraj, kjer je Aria kot otrok navdušeno vriskala na toboganih. Vsak večer je spala z mokrim zajčkom, plišasto igračko, saj se ni nikoli uspela posušiti. Ves čas je bil namreč z rutko privezan nanjo v bazenih in niti za trenutek se ni ločila od njega. No, zdaj je čisto drugače, saj jo komaj pripravim na tobogane,« je navdušena. Tudi njena pevska kolegica Rebeka Dremelj je odpotovala, tokrat se z družino potepa po Islandiji. »Mislim, da se počasi zaljubljam v Islandijo! Res je, da zaradi vulkanizmov in posledično žvepla marsikje malo smrdi po kuhanih jajcih, včasih tudi gnilih, ampak ta narava ... Kaj vse mati narava zmore ustvariti,« je očarana nad lepotami te oddaljene dežele. V daljne kraje se je odpravila tudi znana voditeljica in popotnica Mojca Mavec; potepa se po Afriki, ki ji je, kot pravi, že kar zlezla pod kožo. Podjetnica in nekdanja otroška zvezda Hajdi Korošec Jazbinšek pa se je z možem odpravila na podaljšan vikend na angleški otok Isle of Wight, kjer sta si privoščila vožnjo po vodi s hovercraft vozilom.

Instagram
Balerina Ana Klašnja ima prost le podaljšan vikend, takrat bo na kratko obiskala München.

Osebni arhiv
Rebeka Dremelj z družino raziskuje Islandijo.

osebni arhiv
Mojca Mavec je navdušena nad lepotami Afrike.

Osebni arhiv
Hajdi Korošec Jazbinšek si je z možem privoščila adrenalinski oddih v Veliki Britaniji.