»Zdaj širim le še optimizem!«

FOTO: Manca Špik pokazala najdaljše noge na slovenski glasbeni sceni

Eva Jandl
6. 4. 2022, 20.11
Deli članek:

Pred letom dni je ostala sama s hčerko, saj se je ljubezen s partnerjem po osmih letih žal končala. A Manca se je v tem času oborožila s pozitivnostjo in optimizmom ter se celo odločila, da bo izdala nov album, ki bo posvečen pozitivnemu odnosu do življenja in veselju.

Osebni arhiv
V življenju išče lepe in pozitivne plati.

Kar eno leto je minilo, odkar je priljubljena pevka, tista z najdaljšimi nogami na naši glasbeni sceni – v dolžino merijo kar 110 centimetrov – postregla z novo pesmijo. Zdaj se je Manca Špik javila in nam navdušena povedala, da je posnela novo pesem z naslovom Le enkrat se živi in da to, kar pravi naslov pesmi, tudi zelo resno misli. »Skladba Le enkrat se živi prinaša sporočilo, kot ga že vsaj leto dni želim predati svojim poslušalcem. Vseh negativnih informacij, nesrečnih okoliščin, bolezni, vojn in vsesplošnega omejevanja pri stvareh, ki jih radi počnemo, je namreč več kot dovolj, zato sem 'obrnila ploščo' in začela sestavljati niz pesmi vedrejše narave,« pravi Manca, za katero je hudo obdobje. Po osmih letih zveze, v kateri se je rodila tudi hčerka Lana, je Manca namreč lani ostala sama. A pevka se je hitro pobrala, se oborožila z optimizmom in, kot pravi, je nova pesem le prvi pokazatelj nove strasti do življenja. »Pesem Le enkrat se živi je zgolj prva izmed novih vedrih pesmi, hkrati pa je njeno sporočilo tako močno, da sem se odločila po njej poimenovati kar svoj prihajajoči album.«

Osebni arhiv
Manca je visoka 180 centimetrov, njene noge pa merijo 110 centimetrov in so najdaljše na naši glasbeni sceni.

Pozitivna in preprosta

Nazadnje je Manca pred petimi leti izdala album z naslovom Oba, novi album bo torej presenečenje? »Sem pač, kar sem. Dobra, stara, preverjena Manca, ki jo imaš lahko rad, ali pa ti gre s pozitivnostjo in preprostostjo že kar malo na živce,« se pevka glasno zasmeji in doda, da obljublja nekaj več presenečenj na svojih koncertih, ki se jih zelo veseli – njena koncertna turneja pred dvema letoma je bila namreč prekinjena zaradi epidemije. Obljublja, da bo obiskala večje in manjše kraje, obljublja pa tudi posebne koncerte, kjer bo pela ob boku največjih glasbenih imen v naši regiji, in še posebno velik koncert ob izidu albuma.

Marko Delbello Ocepek
Vesela nam je povedala, da je posnela že 21. videospot.