Cilj: samostojni koncert

Naš skakalec je predstavil že svojo peto pesem

Eva Jandl
24. 3. 2022, 05.44
Deli članek:

Vrhunski smučarski skakalec, 25-letni Besničan Žiga Jelar, ki bo ta vikend poletel na Planici v finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih, ima poleg športne kariere tudi glasbeno. Predstavil je že svojo peto pesem.

Jure Dobelšek
Poleg vrhunske uvrstitve v Planici si Žiga želi še izid svojega prvenca in prvi samostojni koncert.
Vrhunski športnik je ljubezen do glasbe odkril že v otroštvu, ko je v roke prvič prijel diatonično harmoniko. Uspešno je končal glasbeno šolo in do zdaj izdal že pet pesmi. Zadnja nosi naslov Odpri oči, prejšnje pa Naj sneži, Prijatelji, Greva nad oblake in Wold you go with me.

Žiga Jelar je moral zaradi hudih simptomov novega koronavirusa izpustiti uvodni del sezone, a je vztrajal in je ob koncu zime med najboljšimi na svetu. Na poletih v Oberstdorfu je minuli vikend osvojil 2. in 4. mesto. Poleg vrhunske športne kariere pa ima tudi glasbeno kariero. Tako je predstavil že svojo peto pesem z naslovom Odpri oči, za katero je glasbo in besedilo napisal sam. »Skladba govori o izgubi medsebojnih stikov, topline in živahnosti življenja v tistih prvih mesecih z virusom. Ko pred seboj ne vidimo konca, je težko ... A takrat je treba odpreti oči, zaupati vase, se soočiti z nastalo situacijo in ne izgubiti upanja. In to je tudi sporočilo skladbe Odpri oči,« pravi Žiga.

Glasba je odklop

Pesmi ne snema pred in med sezono, glasba pa mu pomeni predvsem odklop od vsakdana. Povedal je še, da je pri svojih petih letih dobil svojo prvo diatonično harmoniko, obiskoval je glasbeno šolo in se poleg kitare zdaj uči še klavir. »V prihodnosti si želim seveda še izida svojega prvenca in prvega samostojnega koncerta,« je še povedal skakalec, ki upa na vrhunsko uvrstitev tudi v Planici. Te so namreč nagrajene tudi z denarnimi nagradami, del teh pa Žiga vlaga v svojo glasbeno kariero, za snemanje pesmi in videospotov.