uspešen tudi v zabavni glasbi

Tilen Lotrič ni nikoli iskal svojih bioloških staršev

Eva Jandl
23. 3. 2022, 19.06
Deli članek:

Simpatični Tilen Lotrič je izreden pevec, ki iskreno odgovori na vsako vprašanje. Pred kratkim je izdal svojo novo pesem, nam pa je povedal, kdaj je začutil ljubezen do glasbe, kakšno glasbo posluša doma in kako gleda na to, da je posvojen.

Luka Blatnik
Za novi videospot se je kar uro in pol družil v rumenim pitonom.
Tilen je študent opernega petja, hkrati pa dela tudi v zabavni glasbi. Tako je izdal novo pesem z naslovom Ljubi, ljubi, ljubi me, kjer ima okoli vratu ogromnega rumenega pitona. Pravi, da se kač niti ne boji niti jih nima posebej rad, vendar mu je bilo vseeno malo neprijetno, ko je imel uro in pol okoli vratu veliko kačo.

V glasbi ste že otroštva.

Že od nekdaj sem rad nastopal in sodeloval pri vseh mogočih krožkih, pel sem v zborih, bil sem na Veselem toboganu. Že kot otrok sem sodeloval s Televizijo Slovenija in znanimi glasbeniki. Seveda sem obiskoval glasbeno šolo, nato sem obiskoval ure klavirja in se učil solopetja pri Darji Švajger, posebna izkušnja pa je bilo tudi moje sodelovanje v šovu Slovenija ima talent, kjer mi je zmaga ušla za las.

Kakšno je bilo za vas minulo obdobje?

Bilo je delovno, s koncerti se sicer ne morem pohvaliti, ampak sem zelo veliko delal. Med epidemijo sem izdal tri pesmi. Sicer pa še hodim na akademijo in poučujem petje.

Zdaj ste izdali novo pesem, v kateri trikrat prepevate Ljubi me.

To je moja nova ljubezenska, energična poletna pesem za prihajajoče poletje, naslov je Ljubi, ljubi, ljubi me.

V novem videospotu imate okoli vratu kačo. So to vaše priljubljene živali?

Nimam jih rad, pa tudi nerad jim nimam. Ker trikrat pojem ljubi me, so tudi v videospotu trije ljubezenski kadri in kača ponazarja izvirni greh.

Osebni arhiv
Med epidemijo je bil deloven, izdal je kar tri pesmi.

Ste študent, študirate operno petje.

Da, zaključujem zadnji letnik na Akademiji za glasbo. Delujem tudi v opernem svetu, ravno zdaj pripravljamo Agrippino. Rad pojem opero in se veselim, da bom spet na odrih.

Kakšna zabavna glasba vam je všeč, kaj poslušate doma?

Še najbolj pri srcu mi je balkanska glasba, poslušam Nedo Ukraden, Marijo Šerifović, Ceco, Jeleno Rozgo ... Poslušam raznovrstno glasbo, saj če študiram operno petje, ne pomeni, da poslušam le klasično glasbo, kot marsikdo misli. (smeh)

Omenili ste Balkan, od tam tudi izvirajo vaše korenine.

Res je. Sem posvojen, posvojili so me že kot dojenčka iz Makedonije. Staršev nisem nikoli iskal, saj menim, da so starši tisti, ki otroka vzgojijo. Imam izjemno družino, sorodnike in sem hvaležen vesolju, da se je to zgodilo. Kdo ve, kje bi bil in kaj bi počel, če bi bilo drugače. Tukaj imam odlično izhodišče, počnem tisto, kar si želim, in bolj hvaležen skoraj ne morem biti.