Mladost, energija in strast do glasbe

Skupina Vzrock je pripravljena, da navduši slovensko sceno

K.K.M.
23. 3. 2022, 21.33
Deli članek:

Zgoraj naštete so vrednosti, ki jih zastopajo Gašper Kastelic, brata Nik in Tilen Macedoni ter Nejc Novak, prijatelji in člani skupine Vzrock. Po uspešnici Pina Colada pa so pred dnevi spet navdušili s pesmijo Bad Boy.

Osebni arhiv
Mladi fantje v skupini Vzrock.

Vzrock torej v zadnjem letu niso počivali. Pripravili so kar cel album novih pesmi, ki jih bodo izdajali prek leta. Preberite, kaj so nam zaupali ob izidu nove uspešnice. 

Izdali ste pesem Bad boy. Kdo je ta Bad boy (slabi fant) v vaši skupini?
Med sabo se o tem težko opredelimo, morda bi morali vprašati kakšno dekle. Je pa res, da je to vlogo v spotu prevzel naš kitarist Nik.

Ste mladi in hkrati narodnozabavni band. Kje iščete navdih? Kdo vas je navdihnil za tak slog glasbe?
Pri vsakem članu je narodnozabavna glasba že od vsega začetka doma. Položena nam je bila v zibel. Vzorniki pa so nam v resnici vsi, ki delajo dobro glasbo, ki imajo vizijo in svojo dobro zgodbo. Mi ne kopiramo nekega ansambla ali izvajalca, ampak peljemo svojo pot, ker želimo biti drugačni.

Po imenu, slogu obnašanja in namigih lahko sklepamo, da ste ljubitelji rocka. Zakaj torej narodnozabavna glasba?
Ko smo začeli, smo se imenovali Vzrok, po približno letu dni smo dodali c, ker smo želeli biti posebni. Je pa res, da radi igramo, tudi na različnih veselicah, različne zvrsti, tudi rock. V tem uživamo, je pa na naših nastopih od vedno in vedno bo harmonika.

Kakšno glasbo poslušate, poleg svoje, seveda?
Odvisno od situacije in razpoloženja. Od vsakega banda, ki naredi dober komad, si zavrtimo njegovo delo.

Prvega julija pripravljate prvi samostojni koncert. 
Tako je, pripravljamo prvi večji samostojni koncert z gosti. Pripravljamo nepozabno noč, veliko žurko. Tudi nekaj gostov lahko že razkrijemo, med njimi ansambel Nemir in skupina Chicas. Pripravljenih pa imamo še nekaj asov, ki naj zaenkrat ostanejo skrivnost. Po dveh letih pavze pa se urnik tudi na splošno že lepo polni. Od aprila imamo že kar nekaj nastopov, o njih pa si lahko več preberete na naših družbenih omrežjih.

Pinacolada je velika uspešnica. Več kot milijon ogledov je v Sloveniji zelo hvalevredno. Pred dnevi ste izdali novo pesem. Nam lahko poveste kaj več o sodelovanju?
Za Pinocolado smo stopili v stik z Alenom Klepčarjem, članom ansambla Biseri. Ko smo ustvarjali to pesem, si nismo niti upali predstavljati, da bo tako poslušana. Takoj ko je postala uspešnica, smo se odločili, da bo tudi drugo pesem napisal Alen. Rekli smo mu, naj napiše komad, ki bo naša življenjska zgodba. In menimo, da je to zelo dobro zadel.