Sodnik v showu

Kuharski mojster iskreno: Večkrat doživim »déjà vu«

Eva Jandl
10. 3. 2022, 21.57
Deli članek:

Chef in slaščičarski mojster Karim Merdjadi je znova v vlogi sodnika v popularnem kuharskem šovu. Kaj si želi, da od šova odnesejo gledalci in tekmovalci, in ali je kdaj katero od svojih odločitev obžaloval?

POP TV
V oddaji sodniki pokusijo tudi deset ali še več jedi. Karim nam je povedal, da res pokuša veliko različne hrane, a se je njegov želodec na to že navadil. Med snemanji sicer uživa bolj lahko hrano, saj se hrane tekmovalcev, ki jo pokuša, na koncu nabere za cel krožnik.

Del šova ste že osmo leto – ali kdaj doživite »déjà vu« trenutek, da nekdo ponavlja nekaj, kar je kdo že naredil v kateri od preteklih oddaj?

Seveda se déjà vu pojavlja. Ne toliko v smislu jedi, torej da bi se ponavljale. Bolj v smislu izziva, ki ga tekmovalci dobijo, naredijo pa iste napake kot predhodniki v prejšnjih sezonah.

Kaj si želite, da bi oddaja dala gledalcem?

Želim si, da se kaj novega naučijo v kulinaričnem smislu. Predvsem pa, da bi se sprostili, zabavali, uživali.

Sašo Radej/M24
Sodniška trojka: Bine Volčič, Karim Merdjadi in Luka Jezeršek

Ali se po vašem mnenju tudi tekmovalci v oddaji kaj novega naučijo ali le pokažejo znanje, ki ga že imajo? Kaj naj bi oddaja prinesla njim?

Seveda se naučijo kaj novega. Iz vsake situacije se človek nauči kaj novega. Ni treba, da je to strogo povezano s kulinariko, lahko je tudi nekaj, kar koristi v življenju. Želim si, da bi pridobili novo izkušnjo, ki jim bo v življenju koristila. 

Povedali ste že, da ste shujšali za 20 kilogramov z zmernostjo. Se je bilo težko navaditi na manjše porcije hrane, kako ste na začetku diete premagovali lakoto, imate kakšen konkreten nasvet?
Nisem pravi, da bi dajal nasvete drugim. Poslušal sem svoje telo, sprejel odločitev. Porcije sem zmanjšal. Bilo je lažje, kot sem mislil. Še vedno jem vse po vrsti in se ne odrekam določenim sestavinam.

Kako pa se prehranjujete zdaj, ko snemate oddajo in hrano tekmovalcev pokušate? Imate kdaj prebavne težave, ko pokušate toliko različne hrane?
Z leti sem se naučil ujeti ritem pokušanja na snemanju. Res je, da pokušam vse mogoče. Očitno se je želodec navadil. Ni večjih težav.  

Arhiv POP TV
Karim Merdjadi ima rad, da dom diši po svežem kruhu.

Imate svojo najljubšo jed? Katera svetovna kuhinja vam je najbolj všeč?

Mešanica stilov kuhinj mi je najbližja. Nimam najljubše jedi. Pomembno je, da je okusno.

Ste si kdaj zaželeli, da bi katero svojo odločitev v MasterChefu spremenili?

Ne. V svojih komentarjih in odločitvah sem iskren. Stojim za vsako besedo in odločitvijo. Mogoče kdaj kateremu tekmovalcu to ni všeč, ker je pričakoval drugačno mnenje. Ampak tako je.