Game Over

Pol leta je bilo super, potem pa je postalo nadležno

Eva Jandl
10. 3. 2022, 15.35
Deli članek:

Kako se fantje iz skupine Game Over spominjajo prvega nastopa in naslednjih nekaj let, ko je vladala prava glasbena evforija?

Dejan Nikolič
V 20 letih se marsikaj zgodi: najprej je imel Steffanio težave z zdravjem, zbolel je za rakom in se umaknil z javnosti. Tudi Denis in Mark sta si želela v življenju poskusiti še kaj drugega, zato so nehali nastopati. Ko pa je pred časom Denis začel dobivati panične napade, se je odločil, da bo zaključil tudi to nedokončano zgodbo, z glasbeno skupino, in fantje so na skupnem druženju ugotovili, da še vedno radi pojejo, ter znova začeli nastopati.

Game Over še danes velja za eno najbolj priljubljenih fantovskih zasedb pri nas. Če verjamete ali ne, Denis, Mark in Steffanio so na oder prvič stopili pred 20 leti, in sicer na prireditvi Viktor. »Še danes se spomnim treme in vzhičenosti ter kupa drugih čustev, ki smo jih občutili. Trdo smo garali in trenirali za nastop, ker smo si želeli, da bi bili naši nastopi na takem nivoju, ko so to počeli največji boy bandi v svetu,« so se spomnili na leto 2002, ko so med nastopom na odru Viktorjev med drugim skočili na točilni pult.

»Prvega pol leta je bilo super, imel sem 18 let, bil sem slaven, najstnice so vreščale, ko sem bil na odru. Potem je postalo malo nadležno, ker nisem mogel niti v trgovino, ne da bi me kdo ogovoril. Bilo je naporno, včasih smo imeli tri koncerte na dan, peli smo celo noč v diskoteki, naslednje jutro pa smo že nastopali v kakšni šoli,« se časa popularnosti spominja Denis.

Po premoru so se osem let kasneje znova sešli – Denis je namreč doživel panične napade in se odločil, da mora nedokončane stvari v življenju zaključiti, in to je vključevalo tudi Game Over. Poiskal je Steffania in Marka in spet so se našli.

SPET SKUPAJ

»Mi v resnici nismo nikoli razpadli, samo delati smo nehali, ker smo po toliko letih in tisočih nastopih imeli vsega dovolj,« pravi Denis. Zdaj znova nastopajo in navdušujejo s svojimi uspešnicami, saj jim občinstva, kot kaže, zlepa ne bo zmanjkalo.

Marko Delbello Ocepek
Dennis, Mark in Steffanio spet jezdijo skupaj. Pričakujte tudi nove pesmi.