Voditelj, maneken, vplivnež

David Urankar: 16 let, odkar sta s soprogo Ajdo postala par

Eva Jandl
3. 1. 2022, 20.00
Deli članek:

Priljubljeni voditelj, maneken in spletni vplivnež David Urankar o silvestrskem večeru na snegu s prijatelji, gentlemanski vzgoji in svoji sovoditeljici Špeli Močnik, s katero ostaja v voditeljskem paru tudi letos.

Marko Delbello Ocepek
David in Ajda praznujeta 16 let ljubezni.

Kje ste skočili v novo leto? Nekoč ste mi dejali, da ste najraje na smučišču. Imate kakšno tradicijo na silvestrovo oz. prvi dan novega leta?

Smučišča so najbolj prazna ravno na božični dan in za novo leto. Letos smo bili po nekaj odmora med prazniki spet na snegu – in tega smo vsi zelo veseli. Silvestrovo pa sva preživela v družbi prijateljev, tradicionalno, drugo leto zapored. Za nami sta napeta igra v igri Monopoly in debata o širših družbenopolitičnih tegobah. (smeh)

Marko Delbello Ocepek
Letos so po dolgem času praznovali na snegu, je povedal David.


Ostajate del ekipe jutranjega programa, gledali vas bomo ob sredah s Špelo Močnik. Kako bi jo opisali? Sta v tem času, kar sta sovoditelja, postala prijatelja? Vam je zamerila, ko ste v oddaji izdali, da se je zaročila?

(smeh) Mislim, da ni zamerljive sorte. Sva pa v tem času razvila najin odnos do te mere, da si poveva vse, brez filtra. Tako sta lahko najini vlogi pred kamero pristni, saj ne igrava. Po vseh teh letih se poznava že tako dobro, da brez besed veva, kdaj bo kdo prevzel pogovor, odprl določeno vprašanje ali napovedal prispevek.

RTV Slovenija
Špela Močnik in David Urankar


V podkastu z Juretom Godlerjem se posvečata gentlemanstvu. Ste danes že naredili kaj takega? Ali v tem smislu tudi vzgajate svoja sinova? Se gentlemanstvo privzgoji?

V seriji Gospoda na Youtubu in v podkastih obravnavava različne tematike in se trudiva biti vsaj malo gentlemantska. V teh časih, ko se vsi res veliko osredotočamo nase, je gosposko pomisliti tudi na druge. Dovolj je že, če pridržiš vrata, ali pa da ne gledaš grdo tistega, ki ti pred trgovino skenira QR-kodo. Definitivno je lepa vzgoja zelo dobra popotnica, je pa vsaj pozneje to stanje duha in pripravljenosti. 

Kakšno leto je za vami in kaj si želite v tem letu?

Za mano, nami je lepo leto. Rad se opiram na dobre stvari, pozitivne trenutke. Z Ajdo te dni praznujeva 16 let, kar sva postala par, Liam je letos začel s šolo, Nels se odvaja pleničk. Za to leto si želim čim manj stresa, in da čim več časa preživimo skupaj. 

Studio Prispodobe
Liam je letos začel s šolo, Nels se odvaja pleničk,« nam je povedal in dodal, da si za prihodnje leto želi čim manj stresa.