Predan delu

Jared Leto: Igralec, rocker in modna ikona

Marjana Vovk
27. 12. 2021, 21.30
Deli članek:

Čeprav je igralec Jared Leto že večkrat povedal, da rojstni dnevi zanj niso nič posebnega, »verjetno zato, ker ga imam dan po božiču«, je tokrat verjetno vseeno drugače: praznoval je okroglo obletnico – petdeset let. Vse najboljše!

Profimedia
Jared v začetku decembra na premieri Spider-Mana.

Nase je prvič opozoril v seriji To trapasto življenje (1994) in od takrat nanizal številne filmske uspešnice: Rekviem za sanje, Urbana legenda, Aleksander, Ameriški psiho, Iztrebljevalec 2, Gospod Nihče, Gospodar vojne, Hiša Gucci … Za vlogo HIV-pozitivnega transseksualca v drami Klub zdravja Dallas si je prislužil oskarja, kot Joker v Odredu odpisanih pa navdušil tako mlajšo kot starejšo publiko. Jared Leto je znan po tem, kako zelo se vživi v svoje vloge, ki jih tudi skrbno izbira. Ko se enkrat prelevi v lik, iz njega ne izpreže, dokler snemanje ni končano – njegova predanost delu je že zdaj legendarna, pa čeprav je to že večkrat vplivalo na njegovo zdravje.

Poleg igranja je njegova druga strast glasba – je glavni pevec, tekstopisec in multiinštrumentalist skupine Thirty Seconds to Mars; ta je do zdaj izdala že pet albumov, ki so se prodali v več kot petnajstih milijonih izvodov. Jared je znan tudi kot modna ikona, njegova kričeče potiskana in raznobarvna oblačila na rdečih preprogah so vedno stvar pogovora modnih kritikov, ki so igralcu strašansko naklonjeni. Zna pa včasih tudi presenetiti s kakšnimi nenavadnimi kombinacijami, kot je diamantna ogrlica namesto srajce pod jopičem ali modni dodatek v obliki odrezane lastne glave. »Modni stil je tako zelo osebna stvar. Gre za veliko več kot le, kaj oblečeš – stil se izkazuje tudi prek osebnosti, energije in pozitivnosti, ki jih izžarevaš,« je prepričan.