Zabava

Kraljica navdušena nad predlaganim imenom za Harryjevo hči

R.T.
4. 6. 2021, 16.50
Posodobljeno: 4. 6. 2021, 16.52
Deli članek:

Če bo punčka, bo dobila prav posebno ime.

Profimedia
Hraljica Elizabeta II.

Princ Harry pričakuje drugega otroka. Čeprav še ni znano ne, kdaj bo Meghan Markle rodila, ne kakšen bo spol otroka, pa se že šušlja kakšno ime naj bi mlad par izbral za svojega drugega otroka, če bo ta deklica.

Predlog imena naj bi še posebej navduševal Kraljico Elizabeto II., saj gre v bistvu za njeno ime, le nekoliko prirejeno. Harry in Meghan naj bi namreč razmišljala, da bi hči poimenovala Lilly, kakršen je bil vzdevek Elizabete, ko je ta bila še otrok.

Profimedia
Mlada kraljica Elizabeta II.

Elizabeta je namreč, ko je bila še majhna, imela težavo z izgovorjavo svojega imena, zato si je namesto Elizabeta rekla kar Lilibet. Tako so jo zato začeli klicati tudi starši ter tete in strici, ali pa so njeno ime skrajšali kar na bolj standardno Lilly. To ime pa naj bi bilo tudi eno izmed najljubših imen princa Harryja, zato ne preseneča, da naj bi imel v mislih prav to ime, če bo dobil hči.

Harry in Meghan sta sicer na bojni nogi z ostalimi člani britanske kraljeve družine, vse odkar sta se preselila v Kalifornijo in v kontroverznem intervjuju z Oprah Winfrey priznala mnogo nečednih podrobnosti iz življenja visokega plemstva. A nič od tega naj ne bi vplivalo na njun odnos s krlajico Elizabeto, ki ju ima bojda še vedno rada, onadva pa njo.