Zabava

Charles želi postati kralj ljudskih src?!

N.S.
18. 5. 2021, 21.00
Posodobljeno: 18. 5. 2021, 22.03
Deli članek:

Po smrti princa Filipa se zdaj vsi bojijo, kdaj bo prišel čas za slovo kraljice Elizabete II. Očitno pa s tem nima težav princ Charles, ki že načrtuje spremembe za čas, ko bo uradno postal kralj. S tem je postal tudi tarča posmeha.

Profimedia
Ali Charles res misli, da ima možnost postati kralj ljudskih src? Niti slučajno! To je in vedno bo samo vloga pokojne princese Diane.

O nekaterih spremembah, ki jih bo Charles uvedel, takoj ko postane kralj, smo že pisali, a zdaj na dan prihajajo nove informacije.

Kot napovedano, bo princ Charles oklestil britansko kraljevo družino, saj naj bi plačeval le šest ljudi, med njimi pa ne bo več Harryja in Meghan.

Zdaj je na dan prišlo tudi, da naj bi valižanski princ ljudem omogočil večji dostop do kraljevih palač. Želi si namreč, da se Buckinghamska palača, Clarence House, grad Windsor, posestva Sandringham in Balmoral iz »zasebnih spremenijo v javne prostore«. Prestolonaslednik želi, da bi se kraljeve rezidence med letom odprle za daljše obdobje. Charles naj bi o načrtih že govoril s svojo ženo, vojvodinjo Cornwallsko, vojvodo in vojvodinjo Cambriško ter drugimi člani kraljeve družine. Razmišlja, da bi Buckinghamsko palačo in vrtove odprl za celo leto, tudi ko bo v njej bival. Poteza se mnogim zdi smešna, zato se že norčujejo, ali morda ne misli, da bo tako postal kralj ljudskih src, kar je, kot vemo, uspelo pokojni Diani, ki so jo imenovali kraljica ljudskih src. Poznavalci dvora pravijo, da se bo Charles za to potezo odločil zgolj zaradi dobička, saj vstopnice za oglede rezidenc niso najcenejše, hkrati pa je zanimanja toliko, da obstajajo čakalne vrste. Z odprtjem domov naj bi Charles v domačo blagajno prinesel vrtoglave vsote denarja zase in za svojo družino.