Novopečeni dedek

Vili Resnik: »Pel sem z masko, a imam zelo slabo vest, da ne bi kdo zbolel«

Eva Jandl
19. 2. 2021, 20.32
Deli članek:

Pevec Vili Resnik pripravlja nove pesmi in komaj čaka, da bo spet lahko nastopal, čeprav ima zaradi izkušenj dveh zadnjih nastopov skrbi.

Osebni arhiv
Vnuka za zdaj še ni videl.

Vili Resnik je konec leta praznoval 57. rojstni dan, kmalu zatem pa je prvič postal dedek, dobil je vnuka. Žal ga še ni videl, a upa na toplejše dni, da bi se lahko z njim prvič sprehodil z vozičkom. 

Zgovornega pevca Vilija Resnika (57) smo za klepet dobili ravno med vožnjo v Ljubljano, kamor se je vozil na snemanje nove pesmi. »Pripravljam dve novi pesmi in se zelo veselim, da spet lahko delam. Ena pesem nosi naslov Ti si me čakala, druga pa Stokrat sem umrl. Ena je v stilu Vilija Resnika, druga pa je čisto drugačna, z bolj mladostno in svežo energijo. Zdaj čakam na idejo, kako bi jo prilagodili mojim letom,« nam je povedal Vili, ki bo pesem izdal čez kakšen mesec. V zadnjem času je tudi navdušil s svojim spretnim igranjem električne kitare. »Res je, stalno dobivam prošnje, naj še igram. Rad pokažem, kaj vse se da doseči s tehnologijo in znanjem.« Decembra je prvič postal dedek, rodila je njegova najstarejša hči. »Lahko povem, da sem res postal dedek, imam vnuka. Za zdaj ga še nisem videl. Upam, da se bo zdaj toliko otoplilo, da ga bom lahko videl kje na prostem, na sprehodu z vozičkom.« Kaj več nam Vili ni povedal, razen da ima vnuk moderno ime in da njegovi starši ne želijo, da bi ga izpostavljal.

Osebni arhiv
Med karanteno navdušuje s svojim znanjem igranja kitare.

»Visim doma in čakam«

In kaj Vili sicer počne? »Vili visi doma in čaka, da se bodo ukrepi sprostili. Vsaj za rojstne dneve, da bi lahko nastopal. Zdaj smo glasbeniki doma že eno leto in čas je, da začnemo spet delati. No, sicer pa sem imel dva nastopa v DSO (dom starejših občanov), seveda v skladu z ukrepi. Pel sem z masko in imam zelo slab občutek, pravo slabo vest, da ne bi zdaj zbolel sam ali pa kdo drug. In tako zdaj razmišljam, kako se bom počutil na odru, ko bom spet lahko nastopal, ko bomo spet brez mask. Si ne predstavljam, kako bo to videti,« je še povedal Vili, ki se vseeno veseli, da bi se življenje vrnilo na stare tirnice. »Doma uživamo in zavedam se, da nikoli več ne bom toliko skupaj z družino, kot sem bil zdaj.«

Osebni arhiv
Pevec velja za eno največjih glasbenih zvezd 80. in 90. let.