ZGODBA O USPEHU

Najbolj znane slovenske rokerice pakirajo kovčke

N.S.
15. 2. 2021, 20.30
Deli članek:

Divje lepotice iz glasbene skupine Hellcats kljub izrednim razmeram dobivajo veliko ponudb za koncerte ter radijske oddaje povsod po svetu.

GriMaSa
Štiri glasbene mačke, ki slišijo na ime Hellcats, se veselijo letošnje turneje po Veliki Britaniji.

Glasbeno nadarjene lepotice, ki nastopajo pod imenom Hellcats in so nase opozorile že večkrat ter v svetu glasbe navdušujejo že leta, imajo za letos velike načrte.

Kot so nam zaupale, si želijo, da se njihovi načrti uresničijo, seveda pa je vse odvisno od tega, ali bo situacija s covidom-19 to dopustila. Načrtujejo veliko turnejo po Angliji, kjer bodo med drugim obiskale London, Liverpool, Manchester in druga slovita mesta v sodobni rokenrol zgodovini. »Turneja, natančneje London, bo služila tudi kot premierna točka predstavitve novega singla, ki smo ga v času 'mirovanja' posnele v Ljubljani,« so nam zaupala dekleta, ki bodo morda prav v Londonu posnela tudi nov videospot.

STARE ZNANKE GLASBENE SCENE V TUJINI

Hellcats veljajo za prave vražje babnice, ki sestavljajo edino žensko metal skupino pri nas in tudi izven meja, med drugim so tudi prva ženska metal skupina v tem delu Evrope. Po Rusiji, Italiji, Nemčiji in Avstriji bodo svojo glasbo tako predstavile še zibelki heavy metala, od koder prihajajo pionirji te zvrsti Black Sabbath, pa seveda Led Zeppelin, Motorhead. »Nismo pričakovale, da bomo dobile toliko povabil za koncerte po Evropi. Glasbena industrija po svetu deluje in kljub trenutnemu stanju skupinam ne kaže obupati,« pravijo Hellcats, ki že počasi pakirajo kovčke za polet čez kanal. »Zelo se veselimo koncertov pri nas in v tujini, turneje po Veliki Britaniji smo si pa že kar nekaj let po tihem želele, saj imamo tam veliko oboževalcev. S puncami že komaj čakamo tudi snemanje novega singla, ki sva ga s Sonjo napisali prav za to turnejo,« je povedala Saša Zagorc Lovšin, ki je še dodala, da se bo turneja v primeru odpovedi koncertov zaradi koronskih ukrepov prestavila na naslednje leto.