Kolumna Nejca Simšiča

Kaj se res dogaja z eno največjih zvezd?

Nejc Simšič
13. 2. 2021, 07.44
Deli članek:

Moje ime je Nejc in sem oboževalec Britney Spears! Kar sem rekel, sem rekel, in če bi dvakrat rekel, bi premalo rekel. Vrsto let so se mi zaradi tega kdaj tudi smejali, ampak me ni ganilo. Te dni pa se (spet) vse vrti okoli princese popa.

Profimedia
Ni medija na svetu, ki se ne strinja, da z Britney zadnje čase nekaj ni v redu ...

m24
Nejc Simšič

V nedeljo je luč sveta ugledal težko pričakovani dokumentarec New York Timesa Framing Britney Spears, ki razkriva zgodbo o njeni karieri, o perečem in nelogičnem skrbništvu njenega očeta in podrobnosti, ki so celemu svetu zaprle usta.

Sam nimam težav priznati, da najraje poslušam njeno glasbo, da sem bil na njenem koncertu v Zagrebu, imam v avtu samo njene cedeje in spremljam vse v zvezi z njo. Zadnje dni pa od številnih prijateljev dobivam vprašanja: »Kaj se dogaja z Britney? A se ji je zmešalo, a ne?« In zato sem tudi v sredo javno spregovoril o njeni situaciji v Pop Inu v oddaji 24ur. Ja, ni lahko biti Britney Spears, oziroma situaciji primerno rečeno, ni bilo lahko biti Britney. Že od otroštva je bila neustavljiv stroj, prejela je številne nagrade, tudi grammyja, podrla trinajst Guinnessovih rekordov in še in še – zgodovinskih dosežkov, ki jih večinoma ni presegla še nobena druga pevka. Ves čas pa je vsem prinašala milijone – založbam, podjetjem, paparacem, medijem ... Spopadala se je z dvema poloma ljudi – tistimi, ki jo obožujejo, in tistimi, ki zavijajo z očmi in se posmehujejo. Potem se je zlomila in danes je že 13 let v primežu očeta, ki ima skrbništvo nad hčerko in premoženjem.

Globalno gibanje Free Britney zahteva, da se oče odstrani. To pravzaprav želijo vsi – Britney sama, njena družina, partner, oboževalci, vsi, razen sodnik. Pri skoraj 40 letih ne more sama odločati, kdaj bo videla otroka, v kateri avto lahko sede, kdaj si lahko kupi kavo. Pa čeprav je v teh letih izdala nove albume, nove pesmi, imela več svetovnih turnej, bila žirantka v Ameriškem idolu in podirala rekorde s šovom v Las Vegasu. Zato je dala jasen pogoj: »Dokler bo oče imel skrbništvo, ne bom nastopala.« In zdaj je svet na nogah! A kaj, ko se vsi nekako potiho zavedamo, da verjetno nikoli več ne bo stopila na oder ali posnela novega komada. Sama je komentirala: »Obožujem biti na odru ... ampak sem si vzela čas, da se naučim biti normalna oseba!« Upanje umre zadnje, a mislim, da bomo v prihodnje lahko uživali le še v njeni ogromni glasbeni zapuščini. Dajmo si Britney v čast vsi na glas zavrteti eno njeno pesem!