afera na britanskem dvoru

Kraljico zapustilo osebje, iz sramu odstopila dolgoletna uslužbenka

R.T.
7. 12. 2020, 10.04
Posodobljeno: 7. 12. 2020, 14.18
Deli članek:

Odkar fevdalec ni več oblastnik in sodnik hkrati, se osebje ne žrtvuje več za plemstvo.

Wikipedia
Kraljica Elizabeta II

Poročali smo že, da bosta britanska kraljica Elizabeta II. in njen mož princ Filip prvič po več kot 70 letih božične praznike preživela sama v gradu Windsor. Zdaj je jasno tudi, zakaj je do tega neljubega razpleta prišlo.

Kraljica in njen soprog si nista zaželela romantičnih praznikov v dvoje. V to so ju na nek način prisilili člani njunega osebja, saj se niso hoteli samoizolirati s kraljico in princem na njunem posestvu v Norfolku. Kraljevi par bo božič tako preživel v gradu Windsor, kjer bosta bližje potrebni pomoči, prvič po 33 letih.

Profimedia
Kraljica Elizabeta in princ Philip.

Zaradi zavrnitve osebja je morala osramočena odstopiti 56-letna koordinatorka osebja na dvoru, ki je to službo neprekinjeno opravljala kar 33 let. Tako kraljica kot drugi tamkaj živeči člani kraljeve družine naj bi bili izjemno užaloščeni nad njenim odhodom.

Osebje je sicer željo kraljice zavrnilo, saj se je vsem zdelo popolnoma nezaslišano, da bi se morali zaradi kraljice z njo samoizolirati za kar štiri tedne in tako zamuditi praznovanje božiča in novega leta s svojimi družinami.