BOŽIČNE PESMI

Klemen Slakonja: Korona nam ne bo vzela božiča!

M.V.
20. 11. 2020, 20.55
Deli članek:

Igralec, pevec in imitator je podpisal pogodbo z založbo Universal Music in izdal avtorsko pesem Under My Xmas Tree ter še pet priredb klasičnih božičnih pesmi.

Saša Hess
Klemen Slakonja si božične pesmi prepeva že vse od poletja.

Letošnji božič bo zagotovo precej drugačen kot prejšnja leta, a Klemen Slakonja je odločen, da si ga kljub razmeram ne pusti vzeti. 

Petintridesetletni igralec je izdal EP (mini album) s priredbami klasičnih božičnih uspešnic in dodal še bonus: svojo lastno avtorsko skladbo. Klemen pravi, da si je že od nekdaj želel ustvariti album z božičnimi klasikami. »Ampak nekako sem si predstavljal, da se bo to zgodilo nekoč v daljni prihodnosti,« prizna. Potem pa se je zamislil. »Rekel sem si, da če nam česa korona letos ne more vzeti, je to božič. S priznanim jazz kitaristom Igorjem Leonardijem sva poleti, sredi največje vročine, začela preigravati božične klasike. Te si tako letos prepevam že vse od poletja. Najboljše pri tem: že od takrat imam občutek, da bo tega leta vsak čas konec.«

Ljubezen pod jelko

Ob tem je nastala celo nova pesem Under My Xmas Tree, za katero je besedilo napisal Klemen sam, glasbo pa skupaj z Leonardijem. »V teh časih se moramo odreči marsičemu, zato je prišlo do ideje o avtorski pesmi, ki govori o tem, da bi si pod jelko zaželel svojo ljubezen. Lotil sem se je torej kot ljubezenske pesmi z božično tematiko in kančkom humorja. Stremel sem k temu, da bi nastala tipična in hkrati netipična božična pesem. Besedilo se je nekako naravno porodilo v angleščini: I can’t wait until I get you under my Xmas tree. Težko bi namreč pel: komaj čakam, da te dobim pod svojo jelko. Sploh ker je beseda 'jelko' v letu 2020 rezervirana za nekoga drugega,« se pošali.

m24.si
Njegova partnerica je Mojca Fatur, imata dva sinova.

Imitacije

Diplomirani igralec je širši javnosti postal znan kot imitator v oddaji Hri-Bar, nato pa kot voditelj oddaj Misija Evrovizija, Zadetek v petek in Je bella cesta. Pred dvema letoma je zapustil ljubljansko Dramo, postal svobodnjak in se posvetil predvsem avtorskim parodijam, preobrazil se je že v več kot sto likov, od papeža do Jana Plestenjaka. Zadnji leti je vse pogosteje na odru kot pevec, tako da podpis pogodbe z založbo niti ni presenetil. »Naslednje leto bom EP nadgradil v album, vmes pa že tudi pripravljam material za svoj prvi samostojni album,« razkrije načrte za prihodnost. Klemen je sicer oče dveh sinov, Leva in Ruja, ki ju ima z igralko Mojco Fatur.