Posredovala informacije

Meghan Markle le priznala, kar je tako dolgo zanikala

R.T.
19. 11. 2020, 09.14
Posodobljeno: 19. 11. 2020, 12.26
Deli članek:

Z očetom bi se lahko čez leto dni srečala na sodišču.

Profimedia
Meghan Markle

Vojvodinja Sussekša je priznala, da je avtorjema biografije Finding Freedom preko tretje osebe posredovala zasebne informacije. Meghan Markle naj bi se namreč bala, da bi pot v biografijo našla različica dogodkov, ki jo je medijem predstavil njen oče, Thomas Markle. Zato je s svojo različico dogodkov seznanila osebo, za katero je vedela, da sta avtorja navezala stik. Vendar pa 39-letnica, kot poročajo britanski mediji, ni vedela, v kolikšni meri bodo informacije sploh prišle do obeh piscev.

Vse to je na dan prišlo med sodnim postopkom, povod za katerega je bila tožba izdajatelja Associated Newspapers. Njegov časnik The Mail on Sunday je objavil izseke na roko napisanega pisma, ki ga je Meghan po poroki leta 2018 poslala svojemu 76-letnemu očetu v upanju, da bo nehal govoriti z mediji. Če se bo sojenje zaradi nezakonite objave nadaljevalo, bi se lahko na sodišču srečala čez eno leto.

Meghan sicer trdi, da je časnik vsebino pisma priredil tako, da jo je predstavi v negativni luči.

The Mail on Sunday se medtem brani s tem, da je obstajal "velik in zakonit" javni interes za objavo pisma, saj se člani kraljeve družine "zanašajo na publiciteto o sebi in svojih življenjih, da bi ohranili svoj privilegiran položaj in se promovirali".