GLASBA

Gašper Rifelj je začel ustvarjati tudi otroške skladbice

Eva Jandl
5. 11. 2020, 06.45
Deli članek:

Kljub omejitvam Gašper Rifelj ne miruje, saj je skoraj dokončal prvi album; zaupal nam je še, da ga je sin navdihnil, da je začel pisati in ustvarjati tudi pesmice za otroke.

Zvezde
Glasbenik je vesel, saj pravi, da je končno našel zvok, ki ga je iskal.

Priljubljeni pevec Gašper Rifelj in priznana plesalka in koreografinja Maja Geršak sta se zaljubila v drugi sezoni šova Zvezde plešejoin se na pomlad razveselila prvorojenca Brina. Očetovstvo je Gašperju dalo še več zagona in energije, saj je izdal novi videospot in napovedal izid svojega prvega albuma za pomlad. »Načrte za snemanje videa Vse do neba so mi porušile koronske omejitve, zato smo naredili besedilni video. Se pa res zelo veselim izida svojega prvega albuma, ki je že bolj kot ne končan. Z ekipo smo se odločili, da bomo na izid počakali do pomladi, ko bodo za vse nas veliko bolj sončni in sijoči meseci. Vesel sem, da nam je uspelo najti zvok, ki sem ga iskal ves čas, odkar delujem v glasbi. Album bo pokazal, kje sem trenutno kot človek, glasbenik, pevec, bo zelo oseben in iskren. Prvič sem pomirjen sam s sabo in srečen, da sem uspel ustvariti glasbo, ki sem jo iskal ves čas, in našel zvok, ki vsekakor sovpada z mojim karakterjem. Rdeča nit albuma bo ljubezen, bolečina, upanje in pozitiva,« pravi Gašper, ki nam je zaupal, da je začel ustvarjati tudi otroške skladbice.

NAVDIH JE – SIN

Ko ga vprašamo, katero pesem najraje prepeva nekajmesečnemu sinku, nas preseneti: »Zelo rad sem samo ob njem, da čutim to čisto energijo, ki jo ima v sebi. Zadnje tedne, ko se že malo bolj zaveda sveta okoli sebe, se pogosto usedeva za klavir, ker mu zvok zelo ustreza in ga pomiri. Brin je bil tudi moj navdih, da sem začel ustvarjati otroške skladbice. K sodelovanju sem povabil prijateljico Evo Klinc, ki je napisala nekaj besedil za moj album in nekaj otroških pesmi, ki jih bova skupaj v prihodnje izdala. To je tudi eden izmed projektov, ki se ga lotevam,« razloži Gašper. »Pri nas doma se veliko poje, pleše, in vsak, ki pride na obisk, pravi, da pri nas vlada taka sproščena umetniška energija. Brin posluša tisto, kar mu midva z Majo ponudiva, in ker oba zelo rada poslušava jazz in klasično glasbo, jo posledično tudi Brin, in moram reči, da za zdaj nič kaj dosti ne protestiraše pove v smehu.