OBLETNICA

»Poslušalci predanost ekipe čutijo in cenijo«

N.S.
4. 11. 2020, 21.30
Deli članek:

Priljubljena radijska oddaja Aktualova Galama, ki poslušalce Radia Aktual ob petkih popoldne vedno znova popelje v lep vikend, je pred kratkim praznovala šest let neponovljivih radijskih trenutkov, ki jih vsak petek med poslušalce delita simpatična, pozitivna in predana Anita Gošte ter nenadomestljivi Dean Windisch.

Radio Aktual
Anita Gošte in Dean Windisch

Ob vstopu v sedmo leto Aktualove galame smo z Anito Gošte podoživeli nekaj čudovitih trenutkov, ki sta jih z Deanom nanizala v vsem tem času. Anita pravi, da se namreč z Galamo ustvarjajo posebni, prisrčni in topli spomini.

Kaj sta se v šestih letih naučila drug o drugem?
Da sva v osnovi zelo preprosta in skromna človeka, ki bosta naredila vse za svoje pozitivno delovanje in svoje občinstvo. Ne bi bila toliko časa skupaj, če ne bi imela tudi enakega odnosa do dela in veliko spoštovanja do ljudi. Nikoli nama ni bil v izgovor že manjši glavobol, vrednota obeh je vedno delo in z njim profesionalnost, pripadnost, lojalnost – poslušalcem in Radiu Aktual. Misliva, da poslušalci to predanost čutijo in cenijo. Kot v ljubezni – med nami se je zgodila ta lepa kemija.

Obstaja kakšna Galama, ki se vama je v tem času še posebno vtisnila v spomin?
Vsak petek se zgodi kaj nepredvidljivega, saj da najin radijski šov veliko na spontanost. Predvsem se seveda najbolj vtisnejo v spomin Galame na terenu, z ljudmi. Lansko jesen sva jo zagodla Marku Škugorju za okrogli 30. rojstni dan. Galamo z neposrednim radijskim prenosom sva naredila v živo v Šibeniku, in to kar na Škugorjevem dvorišču pred hišo. Tudi v dalmatinskih Vodicah je Galama dobra znanka. Zaradi naše prisotnosti v času CMC Festivala Vodice postanejo povsem slovenske. Lani je z naše Obale v Dalmacijo posebej na Galamo prikolesarila tudi ekipa kolesarjev. Pa da ne omenjava Galam pred Halo Tivoli, pred Stožicami in v Stožicah … Še dobro, da smo skupaj ustvarili toliko unikatnih, prisrčnih in toplih spominov, da nas grejejo še v teh posebnih časih!

Kako pa sta obeležila letošnji rojstni dan?
Letošnji rojstni dan sva glede na epidemiološko situacijo praznovala v živo v studiu skupaj z Galamovci. Spominjali smo se tudi, s katerimi pesmimi se je rodila Galama, nostalgija pa je danes stvar, ki jo zelo cenimo. To je vse, kar nam je ta čas ostalo. To je tisto, kot bi rekel Dean, kar nas prijetno »počohlja«.

Galama v sedmo leto morda stopa s kakšnimi novostmi?
Misliva, da bo za vse nas največja »novost« in najlepše doživetje, ko bomo spet sproščeno stopili skupaj. Do takrat pa bo Galama še bolj naša rama, odprto, veselo in toplo naročje vsem ljudem, ki potrebujejo spodbudno in pozitivno družbo.

Nam zaupata še, kako bo Galama delovala v prihodnjih tednih? Bosta ostala na varni razdalji?
Galame v vseh šestih letih ni bilo le enkrat, in sicer lani 1. novembra. Niti spomladanska karantena naju ni ustavila. Če spomladi nisva smela delati skupaj v studiu, pa misliva, da smo danes tehnično že tako napredni, da se ni težko znajti. Delala sva na daljavo – Dean iz studia, jaz od doma. Glede dela je vprašanje vedno samo eno: ali poiščeš izgovor ali pa novo priložnost, izziv.

Bi ob rojstnem dnevu še kaj sporočila svojim poslušalcem?
Zelo rada. Najprej bi se jim rada zahvalila za tako srčno podporo! Skoraj v vsako sporočilo vsak teden napišejo najino ime, kar pomeni, da smo se res povezali, se začutili in postali prijatelji. Ostanimo zdravi in zmagajmo skupaj! Se slišimo že naslednji petek, ki pride, zagotovo pa že na prvi najglasnejši Aktualovi zabavi v živo!