Vse najboljše

Philip jih je dopolnil 99, a rojstni dan bo praznoval le z ženo

R.T.
10. 6. 2020, 12.06
Posodobljeno: 10. 6. 2020, 16.06
Deli članek:

Zaradi koronavirusa bosta s kraljico njegov jubilej praznovala kar sama.

Profimedia
Princ Philip z ženo Elizabeto ob njegovem 99. rojstnem dnevu.

Britanski princ Philip danes praznuje 99 let. A zaradi ukrepov, ki v gradu Windsor veljajo v času epidemije, bo slavljenec ta poseben dan praznoval le v družbi žene, kraljice Elizabete II. Oba sta namreč v tako imenovani tvegani skupini, zato stikov z zunanjim svetom nimata. Philip in Elizabeta sta poročena že 72 let, mož pa je od žene starejši pet let.

Vojvoda Edinburški se sicer za svoja leta drži dobro. Tudi nesreče mu niso tuje, tako je denimo lani napravil nesrečo z avtomobilom, a je ostal nepoškodovan. Še dva udeleženca nesreče nista imela prinčeve sreče. A vendarle britanska javnost ugiba ali mu starost morda le ni prišla do živega. Decembra lani so ga namreč sprejeli v bolnišnico, zaradi že prej obstoječih zdravstvenih težav in od takrat dalje ga v javnosti ni več na spregled. Res je sicer, da je novi koronavirus v tistem času dobil njegov sin, princ Charles. Morda je tudi to razlog, da se Philip drži bolj zase.

So pa v Buckinghamski palači ob prinčevem jubileju objavili svežo fotografijo srečnih kraljevih zakoncev. Na njej Philip deluje prav isti kerlc kot ob lanskoletni nesreči, le podočnjake ima malce večje.