Pismo papežu

Neisha bi od smrti bi izbrala »overdose« ljubezni

N.S.
11. 4. 2020, 20.12
Posodobljeno: 11. 4. 2020, 21.31
Deli članek:

Priljubljena glasbenica Neisha v zadnjih tednih ni počivala, saj se pospešeno pripravlja na izid svojega zadnjega singla z albuma Vrhovi – s pesmijo Pismo papežu.

Tadej Tement
Neisha je v videospotu tokrat raje posegla po animiranemu filmu

Priljubljena glasbenica Neisha se s pesmijo Pismo papežu poslavlja od svojega uspešnega albuma Vrhovi in hkrati napoveduje novi album.

»Na moji zadnji plošči Vrhovi sta bili še dve pesmi, ki sta me 'mučili' že od samega začetka in sta z razlogom ostali tam, kjer sta. Ena nosi naslov Jugoslavija, druga pa Pismo papežu. Pri slednji pesmi gre za malo drugačno družino, ki misli, da je nekaj prav, in napiše pismo papežu. Sicer se zgodba tragično konča, saj eden od udeležencev pade čez balkon, sam tekst pa nosi zelo zanimivo zgodbo. Odločila sem se, da bo moj izid pesmi in videospota nemoten kljub razmeram, ki trenutno vladajo, zato sem se prilagodila sitaciji in namesto igranega videospota posegla po animiranem filmu,« je povedala Neisha.

»Zgodba pesmi Pismo papežu torej govori o usodi treh razburkanih glav in razgaljenih src, ki so se skupaj predajali omami in tragično končali. Je resnična, saj gre za povzetek romana 2nd hand emotion izpod peresa Tomislava Vrečarja. Epilog Pisma papežu govori o tem, da ljubezen včasih da, a prav vedno vzame,« je priznala Neisha, ki je razložila tudi svoj pogled na ljubezen, njeno moč in razloge za nastanek skladbe: »Iskanje potrditev in pravic je bilo poleg očitnega 'cyber flasha' povod za tole pismo. Bi pa s kančkom kislega nasmeška dodala, da so v svoji norosti klavrno začeli, nato pa malo popustili ... ampak če je kaj očitnega in v nebo vpijočega, je to, da ko govorimo o ljubezni in o slepi predanosti, napotki. kot so 'fantje in punce, le po pameti ...' res ne padejo na plodna tla, kakšna tla sploh, obvisijo v zraku kot nek izpuh racionalneža z vonjem po naftalinu. Mladost je norost. In nore ideje pišejo zgodovino. In tudi takale pisma. Borba za ljubezen in vera v ljubezen, to je v bistvu ljubezen. Pa naj Ivan Tavčar še tako poudarja, kako nam je ta vsem v pogubo, naj se na polno grlo dere Freddy 'Too much love will kill you ...', naj kdorkoli rjove, karkoli hoče, če bi si lahko izbrala, od česa hočem umreti, bi izbrala 'overdose' ljubezni. Pa tudi če me le ta 'rukne čez balkon', kot se zgodi v tej pesmi ... naj je videti še tako čudno, ampak srce brez ritma ljubezni utripa v prazno.«