imeli pomoč nekoga, ki ga družina pozna?

Vlomili v dom hčerke lastnika formule 1 in v 50 minutah odnesli nakit v vrednosti 60 milijonov evrov

R.T.
16. 12. 2019, 12.45
Posodobljeno: 16. 12. 2019, 12.57
Deli članek:

V petek so trije tatovi vlomili v dom Tamare Ecclestone, hčerke prvega moža formule 1 Bernieja Ecclestona, v londonskem Kensgintonu.

Profimedia
Tamara Ecclestone

Trije roparji so v dom Tamare Ecclestone in njenega soproga Jaya Rutlanda, kjer živita s petletno hčerko Sofio, vstopili čez vrt, v spalnici so našli sef, vanj vlomili, odnesli 60 milijonov evrov vreden nakit in pobegnili skozi okno. Družina je le nekaj ur pred tem odpotovala na počitnice na sever Finske – v Lapland.

Vlomilci so odnesli zapestnico, ki je bila poročno darilo Tamarinega soproga, več parov prestižnih uhanov, kolekcijo ur znamk Rolex, Hublot in Cartier in številne druge kose nakita.

Spalnica in ostali prostori so sicer opremljeni z nadzornimi kamerami, okolico in notranjost vile pa nenehno preverjajo varnostniki. Vse je bilo zaman. Policisti niso aretirali še nikogar, preiskava pa je že v teku. Nekateri sumijo, da je storilcem pri dejanju pomagal nekdo, ki ga družina pozna, ti so bili namreč namenjeni naravnost v spalnico, kjer je družina hranila sef. Ta je bil med drugim skrit v garderobni omari in ga ne bi bilo prav preprosto najti.