GLASBA

Poje osebno in čustveno pesem

N.S.
24. 10. 2019, 21.00
Deli članek:

Nova skladba vsestranskega umetnika bo svoje mesto našla na njegovem drugem samostojnem albumu, ki bo prav kmalu ugledal luč življenja.

Matej Kremžar
Vsestranski umetnik Rudolf Gas predstavlja svoj novi singel.

Iz kolekcije devetih avtorskih skladb, ki pišejo glasbeno zgodbo novega albuma, je Rudolf Gas že predstavil dva singla – Del neba in Svet planet, tokrat pa se jima pridružuje še sveža glasbena poslastica Mlad fant na peronu.

Rudolf Gas je glasbo napisal sam, besedilo pa je ustvaril priznani avtor Rok Vilčnik. Gost pri tej skladbi je Vlatko Stefanovski, s katerim Rudolf nadaljuje dolgoletno glasbeno sodelovanje, ob tem pa dodaja: »Iz začetnega uradnega poznanstva je najin odnos prešel v veliko medsebojno spoštovanje na več ravneh. Vesel sem, da se je Vlatko odzval mojemu povabilu in v mojo skladbo vtkal svoj pečat čustev ter ji dodal posebno izpovedno sled.«

Osebni arhiv
Glasbeno sodelovanje – Vlatko Stefanovski in Rudolf Gas

ODSEV REALNE ŽIVLJENJSKE ZGODBE

Rudolf in Vlatko sta uresničila idejo o skupni pesmi, Rok Vilčnik pa ji je dodal dramatično pripoved, ki jo lahko doživljamo kot filmske prizore ali kot odseve neke realne življenjske zgodbe. Bliža pa se torej izid novega albuma Rudolfa Gasa z naslovom Svet Planet, ki ga bo novembra v Orto baru predstavil na promocijskem koncertu, ki bo zagotovo nekaj posebnega, čutnega in prava glasbena poslastica.