USPEH

S slovensko modo je navdušila še Ameriko

Andreja Comino
27. 3. 2019, 21.00
Deli članek:

Čeprav je modna oblikovalka Maja Štamol Droljc čisto zadovoljna, da ustvarja za modne razvajenke po Sloveniji, se je nepričakovano lotila še enega izziva – sprejela je povabilo slovenskega veleposlaništva in se predstavila še v Washingtonu.

osebni arhiv
Maja Štamol se je v Washingtonu predstavila ameriškim povabljencem.

15. obletnico svoje blagovne znamke je lani praznovala oblikovalka Maja Štamol.

Le redki so vedeli, kako pomemben je bil za Majo minuli konec tedna, dokler ni prišla vest iz Amerike. »Rada potujem in spoznavam nove kraje in ljudi, toda v Ameriko me ni nikoli prav vleklo. Vendar je splet naključij nanesel, da sem se ob petnajsti obletnici moje blagovne znamke podala tudi na to neverjetno avanturo,« je veselo povedala Maja. Klic s slovenskega veleposlaništva je ni spravil iz tira, temveč je skupaj s sodelavkami zavihala rokave in se lotila novega izziva. »Dela in priprav je bilo veliko: treba je bilo posneti film, narediti katalog, novo spletno stran in pa seveda nove kreacije. Veliko pozornosti smo namenili modnim dodatkom, ki nosijo sporočilo slovenskih simbolov, ter obutvi, ki je ponovno nastala v sodelovanju s Kopitarno iz Sevnice,« nam je zaupala Maja, ki je čez lužo odpotovala v družbi moža Staneta, ki jo podpira na njeni ustvarjalni poti.

osebni arhiv
Maja Štamol in njen mož Stane Droljc s slovenskim veleposlanikom Stanislavom Vidovičem in njegovo ženo Ljiljano v Majini obleki

V DRUŽBI NAJBOLJŠIH IN NAJUGLEDNEJŠIH 

V ameriški prestolnici je slovensko veleposlaništvo organiziralo poseben dogodek v prestižni palači The Perry Belmont House. Nanj so povabili več kot 200 povabljencev iz sveta zabave, mode, filma in politike. Maja je predstavila svojo najnovejšo kolekcijo za pomlad in poletje, ki jo je poimenovala Identity, manekenke pa so poleg nosile posebej za to priložnost izdelane čevlje, nakit in druge modne dodatke. Tu pa še ni konec slovenskega razvajanja ameriškega občinstva.

arhiv
Inovativni kmet Matic Vizjak je stregel svoje chilli vino v keramičnih žličkah.

Ob Maji se je predstavil še inovativni kmet Matic Vizjak, ki je gostom stregel prav posebno vino – Chilli Wine. Slovensko vino, ki je edino tovrstno na svetu in vsebuje blago noto čilija, so gostom ponudili na ohlajenih keramičnih žličkah. »Res je bilo neverjetno!« je po koncu revije vzkliknila Maja, ki se je predstavila v družbi oblikovalskih imen iz več držav.

osebni arhiv
Razkošna palača The Perry Belmont House je bila prizorišče prekrasnega dogodka.