Hollywoodska smetana

K sosedom prihaja trojka velikih: Samuel, Salma in Ryan

T.L.
5. 3. 2019, 14.14
Deli članek:

V hrvaškem Rovinju ne bodo dopustovali, ampak snemali nov film.

Profimedia
Salma Hayek

Ena od največjih hollywoodskih imen - Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Ryan Reynolds - prihajajo v hrvaški Rovinj. In to ne dopustovanje, ampak na snemanje nadaljevanja akcijskega filma The Hitman's Bodyguard. To je za Glas Istre potrdil rovinjski župan Marko Paliaga in ob tem pojasnil, da je mesto že izdalo vsa potrebna dovoljenja za snemanje hollywoodskega spektakla. Snemanje naj bi se začelo že v začetku aprila, trajalo pa naj bi mesec dni. 

Ni še znano, kje bodo v času snemanja živeli največji zvezdniki, ne gre pa dvomiti, da bo zanje poskrbljeno na najvišjem nivoju. Kakšen proračun je namenjena za snemanje nadaljevanja uspešnice The Hitman's Bodyguard. Proračun prvega filma je znašal skromnih 30 milijonov dolarjev, na koncu pa je film prinesel 175 milijonov dolarjev.

Hrvaško si tuje in tudi hollywoodske produkcije pogosto izberejo za prizorišče snemanja. Če jih izpostavimo le peščico: deli televizijske nadaljevanke Game of Thrones, leta 2017 so v Završju na severnem delu Istre snemali film Robin Hood, na otoku Vis leta 2017 nadaljevanje filma Mamma mia, nekateri prizor filma The last Jedi (2017) pa so bili posneti v Dubrovniku.