KRITIKE

Če ne drugega, jih je rešil razgaljeni Adam

N. S.
6. 2. 2019, 20.45
Deli članek:

Ob polčasu finala ameriškega nogometa, ki velja za najbolj gledan televizijski dogodek v Ameriki, je nastopila skupina Maroon 5, padle so tudi že prve kritike.

Profimedia
Skupina Maroon 5 je dala vse od sebe, zaradi politike pa so imeli z nastopom nehvaležno nalogo.

Po številnih tednih, ko je veliko glasbenih izvajalcev bojkotiralo letošnji Super Bowl zaradi politike in rasizma, so Maroon 5 le pripravili šov, na odru pa se jim je pridružilo še nekaj glasbenikov.

V trinajstminutnem nastopu, v katerem so zapeli devet svojih uspešnic, je skupina Maroon 5 s pevcem Adamom Levinom na čelu postregla z vsem, kar spada k spektaklu za oči in ušesa – kometi, droni, godba na pihala in celo risani junak Spuži Kvadratnik. Na odru pa so se jim pridružili tudi raper Travis Scott, sicer partner slavne Kylie Jenner, pevec Big Boi, ki je bolj znan kot nekdanji član zasedbe Outkast, in pevski zbor. 

Profimedia
Ne glede na vse so ameriški gledalci med polčasom Super Bowla doživeli dober glasbeni spektakel.

»Naj govori glasba!«

Maroon 5 zaradi vseh polemik tudi niso imeli tradicionalne tiskovne konference pred Super Bowlom, je pa Levine v intervjuju pred nastopom komentiral: »Politiko smo pustili na strani, naj spregovori naš nastop. Nisem v pravem poklicu, če ne bi mogel prenesti nekaj kontroverznosti. Je, kot je. To smo pričakovali. Radi bi presegli vse skupaj in govorili skozi svojo glasbo.«

Razgaljeni zvezdnik

Mnogi gledalci in glasbeni kritiki so sicer dobili precej mlačen vtis, tako zaradi tekme kot glasbenega nastopa, čeprav je skupina Maroon 5 imela zaradi bojkota res nehvaležno nalogo. A na koncu njihovega nastopa je mnogim vse skupaj odtehtalo dejstvo, da je postavni Adam Levine sredi nastopa odvrgel majico, pokazal svoje izklesano telo in poskrbel za navdušenje. Če ne drugega, je letošnji Super Bowl očitno rešila gola koža prepotenega in postavnega pevca.

Profimedia
Mnogi pravijo, da je razgaljeno, prepoteno in izklesano telo pevca Adama Levina odtehtalo mlačen nastop.