KRALJEVI DVOR

Ugledni novinar zelo grdo pljunil po Meghan Markle

Sonči Nered Čebašek
7. 12. 2018, 19.20
Deli članek:

Skoraj ne mine dan, da se ne bi kdo spomnil česa novega – po možnosti slabega – v zvezi z ženo britanskega princa Harryja. Na njen račun si dajejo duška celo tisti, ki je ne poznajo.

Profimedia
Piers Morgan se je na račun Meghan tudi pošalil – in se stisnil k njeni voščeni podobi.

Zdaj pa se je javno oglasil njen nekdanji zelo dober prijatelj, ki je njeni osebnosti dobesedno zaril nož v hrbet. In da je situacija za bodočo mamico še bolj neugodna, novi obrekovalec ni kar nekdo, temveč eden najbolj znanih britanskih novinarjev Piers Morgan.

Dejstva

Triinpetdesetletni gospod je z javnostjo delil svojo izkušnjo z Meghan Markle. Znan je sicer po ostrem jeziku in ciničnem pristopu do tem, ki jih obravnava, a tokrat je žaljive vrednostne sodbe izrekel šele po tem, ko je navedel dejstva, ki vojvodinjo prikazujejo v res slabi luči. Z Meghan se je Piers spoznal pred tremi leti, ko ji je začel slediti na instagramu.

Profimedia
Britanci Piersa vsako jutro gledajo v oddaji Good Morning Britain in ga obožujejo.

Takoj ga je kontaktirala, saj je kot del šovbiznisa točno vedela, kdo je on in kolikšen je njegov vpliv. »V nekaj mesecih sva postala dobra prijatelja, dnevno sva si dopisovala, si izmenjavala mnenja tako o politiki kot o njeni seriji Suits, večkrat pa mi je zaupala tudi intimne stvari o svoji ožji družini,« pripoveduje novinar.

Srečanje

Njuno prijateljstvo je naraslo do te mere, da sta se poleti 2016 v Londonu tudi dobila in se v klepetu zadržala več kot uro in pol. Povedala mu je, kako izjemna se ji zdi njegova oddaja, in si izprosila njegovo privolitev, da bo naslednjič, ko pride v London, prav ona njegova osrednja jutranja gostja. Za tem mu je poslala SMS-sporočilo z zahvalo, na družbenem omrežju pa je objavila, kako dobro denejo srečanja s prijatelji.

Profimedia
Oče Meghan Markle Thomas je edini ekskluzivni intervju v živo dal prav Piersu Morganu.

»No, prav tisti večer je prek skupnih prijateljev spoznala princa Harryja, s katerim sta se naslednji dan že dobila – in od takrat zanjo ne obstajam več. Razlog je v mojem primeru popolnoma enak kot pri vseh drugih ljudeh v življenju Meghan Markle: ko ugotovi, da od nekoga ne more imeti več koristi, ki je njeno edino vodilo, človeka odvrže kot staro cunjo; tako je naredila z očetom, sestro, bivšim soprogom …« razlaga Piers, ki hkrati izrazi upanje, da bo kraljeva družina Meghanino brezobzirnost čim prej zaznala in ji temu primerno pristrigla krila – s tem pa zaščitila predvsem svoj ugled.