Odletela domov

V iskanju Meghan Markle: kljub opravičilu je ostala praznih rok

R.T.
2. 10. 2018, 10.50
Posodobljeno: 2. 10. 2018, 11.15
Deli članek:

Še vedno odmeva obisk polsestre Meghan Markle na Otoku in njen nadvse prijazen intervju.

Profimedia
Po pričakovanjih se Meghan ni srečala s Samantho.

Tudi posipanje s pepelom pred širšim otoškim in svetovnim televizijskim gledalstvom ni pomagalo Samanthi Markle, da bi dosegla zastavljeni cilj: srečanje z odtujeno polsestro Meghan, danes vojvodinjo Sussekško. Samantha je po pogovoru za televizijsko mrežo Channel 5 v ponedeljek Veliko Britanijo že zapustila in se vrnila na domačo Florido.

Samantha, ki je po poroki Meghan in Harryja, polsestro še bolj neumorno napadala po vseh možnih komunikacijskih kanalih in je še 11. septembra vojvodinjo preimenovala v dutch-ass (vojvo-rito), je v zadnjem televizijskem nastopu vztrajno svoje umazano početje zagovarjala s tem, da je to počela zaradi očeta.

Profimedia
Samantha trpi za multiplo sklerozo.

Tudi na neposredno vprašanje voditelja Jeremyja, ali je na Meghan ljubosumna zaradi njenega uspeha kot igralka in zaradi poroke s princem, je Samantha odgovorila: "Ljubosumje, velikokrat to slišim, kar je nenavadno – in ni smiselno. Veliko starejša sem od nje in sem imela svoje priložnosti in možnosti, rad imaš sorojence in jim želiš vse dobro."

"Bolj me je bolelo zaradi očeta. Počilo mi je srce, ko sem videla, kako se obračajo stvari. Na koncu smo vsi ljudje, tako sem vedno dojemala stvari, in vedno smo želeli le, da je ona srečna," je povedala o skrbi družine za Meghanin blagor.  

Sicer pa je o očetovem zdravstvenem stanju po dveh srčnih napadih dejala, da je star 74 let in da ima težave z dihanjem. "Vse v vsem, pa so naši dnevi šteti, ampak morda so njegovi še bolj omejeni". 

Apologetična Samantha pa očitno ni prepričala tistih, ki so spremljali njeno zadnje "izvajanje". Odzivi gledalcev v oddaji in na družbenih omrežjih so jasni: Samanthi svetujejo, naj se vrne domov, raje skrbi za svoje otroke in pusti Meghan pri miru, saj njenim sladkim besedam namreč verjamejo le redki.