Učiteljice

Primerjajo se lahko s Severino: del tega velikega uspeha je tudi Slovenka

Teja Pelko
30. 9. 2018, 21.00
Posodobljeno: 30. 9. 2018, 21.00
Deli članek:

Za hrvaško-slovensko skupino Učiteljice, ki jo sestavljajo tri dekleta – ena od njih je Slovenka Ana Vurcer –, je tudi leto 2018 izjemno uspešno.

last izvajalk
Učiteljice žanjejo uspeh za uspehom. Na fotografiji z nagrado silver button.

Zdaj se lahko pohvalijo še s tem, da so postale lastnice nagrade silver button, ki jim jo je podelil portal YouTube za 100.000 naročnikov na njihovem kanalu z imenom Teachers Orange videos.

Njihov uspeh je toliko večji, če vemo, da v Sloveniji te nagrade ni prejel še nihče, na Hrvaškem pa sta jo dobila le kanala Severine in Jelene Rozge.

Promo foto
Ptujčanka se ne sramuje svojih korenin.

Učiteljičinih 14 videospotov ima na youtubu več kot 160 milijonov ogledov, kar je res neverjetna številka, na katero so dekleta lahko upravičeno zelo ponosna. 

»Dekleta smo na osvojeno lovoriko seveda zelo ponosna. To je velik uspeh. Slovenski glasbeniki dobro vedo, kako težko je pritegniti naročnike na kanal, čeprav je to brezplačno. Naš kanal, na katerem imamo spote, je izjemno uspešen in gledan, veliko je tudi zanimanje drugih glasbenikov, da bi na naš kanal uvrstile njihove videospote. Kanal strmo raste iz dneva v dan in trenutno imamo na njem že več kot 130.000 naročnikov,« je ponosno povedala Ana.

Ptujčanka je opazila tudi, da se kar nekaj mladih slovenskih pevk in pevcev zgleduje po Učiteljicah, kar si šteje v čast. »Vsekakor z nastopanjem na Hrvaškem postavljam nove mejnike. Uspeti v glasbi prek meja Slovenije ni preprosto. Srečo imam, da sem sama že s 16 leti večkrat nastopala tudi na Hrvaškem in že v času pred Učiteljicami spoznala veliko ljudi, kar mi je tudi danes seveda v veliko pomoč. Ugotovila sem, da na Hrvaškem slovenske glasbe ne poslušajo, v glavnem ne poznajo niti nobenih naših pevcev. Starejša generacija pozna predvsem Zorana Predina, mlajša generacija pa nikogar. Po štirih letih in pol sodelovanja v skupini Učiteljice lahko sama zase rečem, da sem skupaj z Mateo in Silvio osvojila Balkan. In to kljub temu, da prav povsod pozdravljam in nagovarjam ljudi v slovenskem jeziku,« je zadovoljno dejala Ana.

Po delovnem poletju, ki so ga dekleta preživela na odrih, jih čaka prav tako delovna jesen. V prihodnjih dneh se odpravljajo v Beograd na snemanje nove pesmi in videospota, zatem pa jih čaka obilica nastopov. Čas za kakšen malo daljši počitek si bodo simpatična dekleta verjetno lahko vzela šele januarja.