Nova pot

Alenki Gotar je žal, da že prej ni šla v politiko

Teja Pelko
27. 8. 2018, 20.40
Deli članek:

Operna pevka, ki je Slovenijo s skladbo Cvet z juga leta 2007 zastopala na izboru za pesem Evrovizije v Helsinkih, se je v zadnjih letih umaknila z odrov.

Mediaspeed.net
Alenka je v petek dopolnila 41 let.

Občasno še nastopa, drugače se je posvetila poučevanju, pred kratkim pa se je preusmerila v politiko.

»Jaz sem v življenju dosegla vse. Ta politika, v katero sem se zdaj podala, ni moja intimna želja, da uresničim samo sebe, ampak bi rada naredila še nekaj za Slovenijo,« je odločitev za novo pot pojasnila Alenka. Kandidirala je tudi na letošnjih parlamentarnih volitvah, in sicer na listi SDS. Čeprav se ji v hram demokracije ni uspelo prebiti, je vseeno zelo zadovoljna.

Mediaspeed
Alenka z možem, glasbenikom Anžetom Šuštarjem

»Uživam precejšnje zaupanje naše stranke in njenega šefa, kar si štejem v čast. Dosti delujem na ravni slovenstva in domoljubja. Upam, da bomo končno obvarovali to, kar še imamo. Da se razumemo: jaz ne izključujem nikogar, jaz izključujem samo tiste ljudi, ki niso pripravljeni delati za skupno dobro, za dobro slovenstva. Če bodo Hrvati zahtevali Piran in Portorož, se bom zagotovo postavila proti Hrvatom, ampak to je politika: med politiko in ljudmi je velika razlika in to je treba zelo zelo ločiti. Znam ceniti dobre stvari sosedov, denimo njihovo domoljubje – mi se lahko od njih glede tega učimo,« je dejala Gotarjeva.

V političnih vodah se Alenka izvrstno počuti. »Vsi so me svarili, samo v politiko ne, tam je grozno. A niti deset odstotkov ni tako hudo, kot je na estradi. Ker na estradi se nate spravijo na osebni ravni, tu pa veš, da gre za politiko, da je čisto druga stvar. V politiki nikoli ni šlo za tako nizek nivo kot na estradi. Tako da v bistvu politika sploh ni takšna huda stvar, kakor so mi napovedovali, in mi je žal, da nisem šla že prej,« nam je še zaupala Gotarjeva.