Iskreno

FOTO: Rokerica je človek sonca

Teja Pelko
6. 8. 2018, 07.00
Deli članek:

Rockerica Karmen Klinc nam je razkrila marsikatero zanimivost o sebi.

Osebni arhiv
Karmen Klinc

Kaj je prva stvar, ki se je spomnite v svojem žviljenju? 

Osebni arhiv
Karmen Klinc

Uf, težko vprašanje, spominov na otroštvo je veliko. Imam srečo, da sem imela lepo otroštvo. Predvsem me spremljajo lepi spomini na poletja, ki sem jih preživljala na Ptuju pri starih starših, očeta, ki me je spremljal na kitaro, da sem lahko prepevala, in zajčka po imenu Piko, ki mi ga je kupila mami in je bil moja najljubša igrača vse otroštvo. Še danes se skriva nekje v omari.

Kateri je vaš najljubši letni čas? 

Zagotovo poletje. Obožujem morje in poletno dogajanje, kot so festivali, koncerti na prostem in druženje s prijatelji ob poletnih večerih. Takrat se zdi vse bolj enostavno in brezskrbno. Poleg tega vročino dosti lažje prenašam kot mraz. Sem človek sonca.

Katera je vaša najljubša knjiga? 

Pride ženska k zdravniku avtorja Raya Kluuna. Tragična resnična zgodba o 30-letnici, ki se bori z rakom. Ob branju sem veliko prejokala, a sem se po drugi strani zavedla minljivosti življenja. Zato je treba uživati v danem trenutku in izkoristiti kratek čas, ki nam je dan na tem svetu.

Kateri je vaš najljubši film oziroma serija? 

Ker me navdušuje vse, kar je povezano s Skandinavijo in vikingi, bi zagotovo izbrala serijo Vikingi. Na začetku sem se morala malce privaditi na brutalne bitke, ki so prikazane v določenih kadrih, a ko se privadiš, te enostavno posrka vase.

Kaj je bila največja laž, ki ste jo prebrali ali slišali o sebi? 

Več laži, a se ne oziram na to. Samo jaz vem, kaj je res in kaj ne. Dokler imam čisto vest in mirno spim ponoči, se mi ni treba dokazovati nikomur.

Katere hrane in pijače ne marate? 

Edina stvar, ki je ne jem, je krompirjeva solata. Enostavno mi mrzel krompir v kombinaciji s kisom ne tekne. Kar zadeva pijačo, nimam težav – ne razumite narobe. (smeh)

Kaj bi bilo treba nujno prepovedati? 

Osebni arhiv
Karmen Klinc

Prepovedati bi bilo treba marsikaj, lahko bi naštevala še in še. Če se opredelim na problematiko v naši državi, me najbolj jezijo gledanje skozi prste korupciji in absurdnosti, ki se dogajajo v slovenskem zdravstvu! 

Če bi lahko zavrteli čas nazaj, bi …?

… bila 10 let mlajša z enakimi življenjskimi izkušnjami in razmišljanjem, kot ga imam danes.

Kaj je vaš življenjski moto?

Ker mi ljudje, ko me spoznajo, pogosto rečejo, da so si me predstavljali v popolnoma drugačni luči, lahko rečem – ne sodi knjige po platnici.

Če bi lahko stopili v čevlje katere druge osebe, v katere bi in zakaj? 

Mogoče bi se kdaj preslikala v katero drugo obdobje, ker se mi včasih zdi, kot da si z obdobjem, v katerem živim, prihajam navzkriž. Sem bolj »old school« oseba, a vedno bi ostala jaz, saj sem s svojimi čevlji popolnoma zadovoljna.