Nasmeh do ušes

FOTO: Kakšno je v resnici kraljičino zdravje?

S.N.Č. / Novice Svet24
6. 7. 2018, 17.00
Deli članek:

Alarm je odzvonil, Elizabeta (92) pa nasmejana kot še nikoli.

Profimedia
Kraljica je na Škotskem pokala od zdravja in žarela od nasmehov.

Pisanje o slabem zdravstvenem stanju britanske kraljice je bilo še vroče, ko se je vsa čila pojavila v javnosti. Ko je pred dnevi Elizabeta II. zaradi slabega počutja odpovedala udeležbo na svečani maši, je na Otoku takoj zavladala panika.

Profimedia
Elizabeta ni klepetala le s pomembneži, šalila se je celo s častno gardo.

Vsi britanski ministri in vodstvo varnostne službe so imeli nujni sestanek, na katerem so še enkrat ponovili operacijo Londonski most oziroma dejavnosti, ki bi začele potekati v trenutku kraljičine smrti: kdaj se novica sporoči, kdo jo sporoči, dnevni red sestanka 600-članskega kraljevega sveta in tako naprej.

Presenečenje

Britanci, ki svojo kraljico obožujejo, kar je jasno tudi po tem, da je že desetletja brez ožje konkurence najbolj priljubljena članica kraljeve družine, so svojo žalost izrazili tudi javno. A glej ga zlomka! Ko se je kraljica včeraj spet pojavila v javnosti, je s svojim nasmeškom do ušes in živahnostjo vse osupnila.

Na tradicionalni zabavi v Edinburgu, kjer je v imenitnih vrtovih palače Holyrood gostila škotske pomembneže, se je v živahnem cvetličnem vzorcu, s pink klobučkom, v svilenih rokavičkah in s perlami okrog vratu smukala okoli gostov, z njimi klepetala in se tudi večkrat glasno zasmejala. Tako veseljaško obnašanje za kraljico ni v navadi, zato je navdušenje, da je v izvrstni formi, toliko večje.

Seveda pa Britanci ne bi bili Britanci, če ne bi takoj, ko so se glede kraljičinega zdravja pomirili, začeli zbijati šale na njen račun. Takoj po zabavi so se v medijih že pojavile fotografije Hyacinth Bucket, glavnega lika iz humoristične serije Fina gospa. Čeprav je Hyacinth najbolj snobovsko bitje, kar jih obstaja, pa so Britanci nanjo ponosni, saj gre za najuspešnejši izvozni artikel medijskega velikana BBC.