Leto obletnic

Rad prenaša svoje znanje na mladino

Andreja Comino
30. 6. 2018, 17.55
Deli članek:

Letošnje leto je za Jožeta Potrebuješa leto obletnic, vse skupaj pa je nadgradil z novo vlogo v življenju, saj je postal predavatelj in tako dobil priložnost svoje znanje prenašati na mlade.

Mediaspeed
Jože Potrebuješ uživa na odru.

Čuk Jože Potrebuješ se že od nekdaj drži načela, da je treba živeti sproti in življenje zajemati z veliko žlico ter izkoristiti vsako dano priložnost, ki pride mimo. 
»V življenju so enim dane ene stvari, druge pa ne. Ne pritožujem se glede zdravja. Imel sem srečo in privilegij, da so v moje življenje vedno prišli pravi ljudje in sem lahko z njimi nekaj časa živel in ustvarjal. Rad imam življenje brez prevelikih kompromisov, ko lahko delam to, v kar verjamem,« razlaga Jože, ki nikoli ni šel proti sebi, da bi počel nekaj, v kar ni verjel. V življenju si je nabral veliko izkušenj in se z veseljem loteva novih izzivov. Tako je sprejel tudi povabilo zakoncev Ane in Mitja Vezoviška.

Mediaspeed.net
Žena Andreja je njegova dolgoletna ljubezen, ki ga pogosto spremlja na družabne prireditve.

»Za vsako stvar, pa naj gre za posel ali družino, se je treba potruditi. Ljudje pa smo takšni, da se začnemo naprezati šele, ko ne gre vse gladko …« 

VEDNO POČNITE, KAR VAS VESELI 

Kot predavatelja so ga povabili na delavnico, na kateri so strokovnjaki učili mlade, kako se ustvari uspešna kariera in kako ravnati z denarjem. »O financah nisem nikoli posebej študiral, preprosto sem počel, kar me je veselilo. Od nekdaj sem rad počel to, kar počnem, in nisem razmišljal, koliko bom s tem zaslužil. Vedno pa si delam srednjeročne načrte. Za srečno življenje se mi zdi pomembno, da človek izbere poklic, od katerega lahko živi, vendar vanj ne vlaga samo življenjske energije, temveč tudi finance,« je odločen Jože, ki ni bil prav nič v zadregi, ko sta med slušatelji sedeli tudi njegovi hčerki Petra in Eva. Čeprav imata mladenki svojega učitelja (očeta) doma, sta radi prisluhnili tudi preostalim predavateljem. 

Mediaspeed.net
Zakonca Potrebuješ sta ponosna na hčerki Petro in Evo.

Mediaspeed.net
Jože se v življenju navdušuje tudi nad »igračkami« za moške.